Minden jó, ha a vége jó: DEAC-DVTK II. 3-0

2018-06-04 12:41:57

Teher nélkül játszva, nagyon magabiztos három gólos győzelemmel ünnepelte a DEAC az NB III-ban való bennmaradást és a bajnokság végét a DVTK II. ellen.

Vasárnap délután a 2017/2018-as szezon utolsó NB III-as mérkőzését rendezték Debrecenben. A vendég miskolciak az ötödik helyről várták a zárófordulót, míg a DEAC a már biztos bennmaradó tizenkettedik helyről rugaszkodott neki az utolsó bajnoki találkozójának. A mérkőzés szinte tét nélküli volt, így mindkét gárda felszabadultan futhatott ki a pályára. A DEAC-nál Csörgő Krisztián sérülés miatt volt kénytelen kihagyni az összecsapást, helyére a csapat fiatal titánja Szarka János került be. Nem a helyzeteké volt a főszerep az első tizenöt-húsz percben. Mindkét csapat nagy mezőnymunkát végzett, de a kapuk nem forogtak veszélyben. Egy-egy mélységi átadásból Sidibe került a miskolci védők mögé, azonban a partjelző minden esetben lest jelzett. Az idő múlásával a DEAC vette át az kezdeményezést, átlövésekből és pontrúgásokból is veszélyes tudott lenni. Sokkal bátrabban és lendületesebben játszott a DEAC, így a megérdemelt vezető találat sem maradt el. Balogh Krisztián a félidő előtt már nyolc perccel is vezetést szerezhetett volna, azonban lövése elemi erővel csattant a bal kapufán. Az első félidő hosszabbításában már nem hibázott, egy remek egyéni akciót követően higgadtan lőtte el a labdát a kimozduló kapus mellett (1-0). Félidőben egy gólos előnnyel vonulhatott pihenni a debreceni gárda.

A második játékrészben sem változott a helyzet. A DEAC teher nélkül futballozott, ami meglátszott a játékosokon. A DVTK-nak csak momentumai voltak Csúri kapuja előtt, így nem is nagyon emelkedett az Egyetemi Sporttelepre kilátogató nézősereg vérnyomása. A DEAC több nagy helyzetet is elpuskázott, így sokáig maradt az egy gólos különbség. A hetvenedik percben egy szép összejátékot követően Ibrahima Sidibe elé került a labda, aki minden rutinját kihasználva ültette fel a pirosmezes védőket, és okos gólt szerzett tizenkét méterről (2-0). A második gól lényegében el is döntötte a találkozót. A gólt követően Karikás Krisztián került ajtó-ablak ziccerbe, de a kapus az utolsó pillanatban elcsente a játékszert a lábáról. A mérkőzés végeredményét a csereként beálló Nagy Dávid állította be a nyolcvanhetedik percben, miután egy jobboldali keresztlabdát tanítani való módon szelídített meg, amivel két védő gyűrűjében is beverekedte magát a tizenhatoson belülre, ott pedig nagyon higgadtan lőtte ki a rövid alsó sarkot (3-0). A DEAC nagyon megabiztos három gólos győzelemmel zárta le az idei szezont az NB III-ban. Ezen a mérkőzésen teljesen megérdemelten győzött a Sáfár legénység, amelynek köszönhetően még egy pozíciót javítottak a tabellán és végül a tizenegyedik helyen fejezték be a 2017/2018-as bajnokságot az NB III. Keleti csoportjában.

Természetesen Sáfár László is elégedetten értékelt a mérkőzést követően.

  • Sokkal stabilabb volt az ellenfél, mint ősszel. Szerencsére már kicsit nyugodtabb volt a hangulat a kispadon, mint az előző hetekben, így a felszabadultság érzése miatt új arcunkat mutathattuk meg. Ez kiegyensúlyozott, jó teljesítményt eredményezett. Védekezésben sokkal stabilabbak voltunk és elől is jól használtuk ki a helyzeteinket. Most következik egy rövid nyári szünet, de fejben már természetesen készülünk a következő szezonra.

 

NB III. Keleti csoport 30. forduló

DEAC-DVTK II. 3-0

Gólszerzők: Balogh, Sidibe, Nagy

Nézőszám: 300 fő

A Tarr Pizzéria nyereményjáték győztesei: Tóth Rebeka, Jónás Bence

Képek: Papp Attila


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-06-04 12:41:57

további cikkek a témában