Pontot tennének a mondat végére - Jászberényi FC-DEAC beharangozó

Frissítés: 2018-05-25 18:55:21

Az NB III. Keleti csoportjának huszonkilencedik fordulójában Gyöngyösre, a Jászberényhez látogat a DEAC labdarúgó együttese, ahol már egy pont megszerzésével matematikailag is bebiztosítanák a bennmaradást a ligában.

Sáfár László alakulata az előz fordulóban thrillerbe illő tízgólos összecsapáson végül 6-4-re legyőzte az MTK II. csapatát Debrecenben, amelynek köszönhetően óriási lépést tettek az egyetemisták a bennmaradás felé. Jelenleg harminc ponttal a tabella tizenkettedik helyén áll a DEAC és négy ponttal előzik meg a már kieső Balassagyarmat VSE-t. A tizenharmadik Tállyának huszonhat, míg az abszolút kieső és egyben utolsó helyen álló Tiszafüred huszonnégy egységről várja az utolsó két fordulót az NB III-ban. Vasárnapi ellenfelünk remek tavaszi idényének köszönhetően a tabella ötödik helyén tanyázik és matematikailag még a bronzérmet is megszerezheti. Persze ehhez az is kell, hogy a Putnok és a Tiszaújváros se szerezzen már pontot hátralévő két bajnokiján. Ha ezen múlik, a DEAC szívesen lenne ünneprontó és már most vasárnap eloszlatná a jászságiak bronzról szőtt álmait egy esetleges pontszerzéssel. Érdekesség, hogy a találkozót nem Jászberényben, hanem Gyöngyösön rendezik, miután a Jászberény stadionjában felújítási munkálatok zajlanak, így „idegenben” kénytelen hazai mérkőzéseit megvívni a kék-fehér gárda. A szezon végére a DEAC-nál a sérültek szép lassan felépülnek, így már csak Máté Péter az, aki nem lesz bevethető vasárnap. A védelem tengelyébe visszatérhet Katona Tamás, aki az elmúlt két fordulót volt kénytelen kihagyni betegség miatt. Ősszel a két együttes Debrecenben egy nagyon magas színvonalú mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott úgy, hogy huszonhat perc után a Jászberény már 2-0-ra vezetett és a mérkőzés hajrájában Nagy Dávid és Katona Tamás góljaival sikerült egalizálni az eredményt. Az előző körben a Tállya otthonában hasonló eredményt étek el Patócs Richárdék, akik most hazai környezetben győzelemmel szeretnének búcsúzni szurkolóiktól. Ehhez az MTK II. ellen mesterhármast szerző Ibrahima Sidibének is lesz egy-két szava, aki elmondása szerint jól érzi magát a bőrében és bizakodva tekint az utolsó két forduló elé.

Ibrahima Sidibe: „Az MTK II. elleni győzelemmel megtettük az első lépést a bennmaradás felé. Ahogy számoltuk egy pontot még szereznünk kell az utolsó két meccsünkön. Jászberényről tudjuk, hogy erős csapat de az MTK elleni győzelem nagy lökést adhat nekünk. Jól érzem magam és örülök, hogy három góllal tudtam segíteni a csapatomat. A legfontosabb a győzelem és, hogy kiharcoljuk a bennmaradást. Szerintem ez sikerülni is fog!”

Kép: Egy csapatként sikerülhet

A legjobb taktika, ha a DEAC saját magával foglalkozik és már vasárnap begyűjti a bennmaradáshoz szükséges minimum pontot a Jászberény ellen. Ettől függetlenül fél szemmel, azért nem árt a riválisok mérkőzéseire is oda figyelni. Az NB III. Keleti csoportjának utolsó előtti fordulójában közvetlen riválisainkra egytől-egyig kiélezett csata vár. A jelenleg reménytelen, de matematikailag még mindig reménykedő Tiszafüred Nyírbátorba látogat, ahol nem lehetetlen a három pont megszerzése, főleg, hogy előző hétvégén a Putnokot 3-0-val sokkolták hazai pályán. A Balassagyarmat Cigándra utazik, ahol szintén nem elképzelhetetlen a pontszerzés, bár a Cigánd hazai környezetben nagyon stabil, így maximum egy döntetlent lehetne megelőlegezni a nógrádiaknak. Harmadik riválisunkra Tállya KSE-re borsodi rangadó vár a DVTK II. otthonában. Ebben a mérkőzésben bármilyen eredmény benne lehet, így egy esetleges Tállya győzelem is, ami izgalmassá teheti a záró forduló eseményeit. Egy biztos. Bármelyik riválisunk, bármennyi pontot szerez ebben a fordulóban nem tudják megelőzni a DEAC-ot a tabellán. Minden együttes csak megközelíteni tudja a debrecenieket ebben a fordulóban, akik, ha nem szereznek legalább egy pontot Jászberényben, úgy az utolsó körben a DVTK II. ellen kell bebiztosítaniuk a bennmaradást hazai pályán.

NB III. Keleti csoport 29. forduló

2018.05.27. 17.30, Gyöngyösi Kömlei Károly Sporttelep

Jászberényi FC-DEAC

Vezeti: Leél-Őssy Ádám


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-05-25 18:50:51

további cikkek a témában