Tízgólos őrület DEAC sikerrel - DEAC-MTK II. 6-4

2018-05-21 12:23:59

Vasárnap délután az idei szezon leggólgazdagabb mérkőzésén a DEAC 6-4-re győzött az MTK II. együttese ellen, így ennek köszönhetően nagy lépést tettek a debreceniek az NB III-ban való bennmaradás felé. Ibrahima Sidibe mesterhármast ért el, míg Karikás Krisztián két gólpasszal és remek játékkal segítette csapatát az őrületes győzelemhez.

Már, a két csapat összeállításából sejteni lehetett, hogy ez egy nyíltsisakos küzdelem lesz. Arra azonban senki nem gondolt, hogy tíz gól fog esni ezen a találkozón. Már a harmadik percben zörgött a háló, miután Mezei Szabolcs éles szögből zseniális szabadrúgás gólt szerzett. Az MTK vezetése riadót fújt, a DEAC pedig az álmos kezdés után ritmust váltott. Sidibe előtt adódtak lehetőségek, amelyek közül a tizenegyedik percben egyet fejjel gólra is váltott (1-1). Egyenlített, de nem állt le a fekete-fehér együttes. Öt perccel később Louis Ramos löbbölte be bal oldalról a labdát, ami Vékei Nándor elé került, ő pedig nem hibázott tizenegy méterről a kapuba talált (2-1). A gyors fordítás mintha megnyugtatta volna a hazaiakat, akik ismét beálmosodtak. Az MTK fiataljai éltek a kínálkozó lehetőséggel és a huszonnyolcadik és a harminckettedik perc között Tóth Zoltán és Schrammel Ádám góljaival megfordították a találkozót (2-3). A DEAC védelme egyik gólnál sem állt a helyzet magaslatán, így könnyű gólokkal „segítették” a vendégeket a vezetés megszerzéséhez. Az első játékrészben Sidibe és Balogh előtt adódott még lehetőség az egyenlítésre, de újabb találat már nem született. Félidőre egy gólos budapesti vezetéssel vonulhattak a felek.

A második félidőre szerkezetet váltott a DEAC, ami a mérkőzés későbbi szakaszában hozta meg az eredményét. Az ötvennegyedik percben az MTK II. tovább növelte az előnyét Szabó Dominik révén, aki remekül ugrott ki a védők közül és ügyesen pöccintette át a labdát a kirohanó Csúri feje fölött (2-4). Két gólos MTK előnynél kevesen gondolták, hogy fel tud állni a padlóról a DEAC. Szerencsére hatalmas lelki erővel rendelkezik ez a csapat és nem adták fel. Sidibe, Karikás Krisztián passzát váltotta gólra, amellyel zárkózott az egyetemista gárda a hatvanadik percben (3-4). Az igazán nagy fordulópontot Szabó Dominik hetvenötödik percben kihagyott büntetője jelentette. 5-3 helyett a DEAC a következő támadását gólra váltotta Nagy Dávid révén. Nagy a gólja előtt egy perccel lépett pályára és azonnal nyerő cserének bizonyult. Ezekben a percekben nagyon nyomott a DEAC és számos helyzetet tudott kialakítani. A gólt egy jobboldali beadás előzte meg, amit Sidibe még a felsőlécre csúsztatott, a kipattanóra azonban érkezett Nagy Dávid és egyenlített (4-4). Ebben a pillanatban hatalmasat fordult a mérkőzés képe. A hazaiak lélektani fölénybe kerültek, amit sikerült gólra váltaniuk. A folyamatos DEAC nyomást nem bírta az MTK védelme, és a nyolcvannyolcadik percben Sidibe befejelte a DEAC ötödik, saját maga harmadik gólját, ezzel pedig már a DEAC vezetett 5-4-re! Az i-re a pontot Nagy Róbert tette fel, aki a kilencvenedik percben egy labdaszerzést követően zavartalanul gyalogolhatott be az MTK kapujáig, ahol nem hibázott és kialakította a 6-4-es végeredményt.

Egy őrületes mérkőzésen a DEAC összességében megérdemelten gyűjtötte be a három pontot, hiszen kétszer is sikerült felállniuk hátrányból. Az MTK fiataljait is dicséret illeti, akik az utolsó percig támadó futballt játszottak. A DEAC győzelmének köszönhetően megerősítette pozícióját a tabella tizenkettedik helyén. Jelenleg harminc ponttal már nagyon csekély az esélye annak, hogy ne ünnepelhetnének bennmaradást a DVTK II. utolsó hazai bajnokin.

Így látták a főszereplők:

Sáfár László: „A mérkőzés alatt három hónapot biztos öregedtem, de a három pont megszerzése a lényeg. Készülünk a következő mérkőzésre a Jászberény ellen."

Karikás Krisztián: „Nem kezdtük jól a találkozót. Én is benne voltam az első két gólban, így mindeneképpen javítani szerettem volna. Szerencsére ez sikerült a két gólpasszommal és nagyon örülök, hogy meg tudtuk nyerni ezt a mérkőzést. Nem adtuk fel, az utolsó pillanatig küzdött a csapat. Büszke vagyok mindenkire, hiszen megmutattuk, hogy hátrányban is van tartásunk. Papíron elégnek kell lennie a bennmaradáshoz a jelenlegi pontmennyiségünk, de az utolsó két fordulóban legalább egy pontot még szeretnénk szerezni, hogy ne történjen semmi meglepetés.”

Ibrahima Sidibe: „Örülök a három gólomnak, de a legfontosabb, hogy győztünk. Megtettük az első lépést a bennmaradás felé és ez a lényeg. Egy jó mérkőzés volt ez, sok izgalommal. A következő két bajnokira kell innentől koncentrálnunk és minél hamarabb elérni a bennmaradást!”

NB III. Keleti csoport 28. forduló

DEAC-MTK II. 6-4

Egyetemi Sporttelep, 250 néző

A mérkőzés jegyzőkönyve elérhető az MLSZ Adatbankon: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16963/28/1247439.html 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-05-21 12:23:59

további cikkek a témában