Saját kezükben van a sorsuk - DEAC-MTK II. beharangozó

2018-05-18 12:49:58

Vasárnap délután az NB III. Keleti csoportjának huszonnyolcadik fordulójában az MTK II. együttese látogat Debrecenbe. Karikás Krisztiánék célja, hogy három fordulóval a bajnokság vége előtt véglegesen is bebiztosítsák a bennmaradást.

Három lövés. Akár, így is jellemezhetnénk a DEAC labdarúgó csapatának utolsó fordulóit az idei szezonban. Ennyi bajnoki mérkőzés maradt ugyanis a 2017/2018-as bajnoki versenyfutásból. A debreceni egyetemisták jelenleg a tabella tizenkettedik helyén állnak, ami azt jelenti, hogy két helyezéssel kerüli el a már kieső Balassagyarmatot. A Tiszafüreden már csak a csoda segíthet, ők minden bizonnyal kiesnek az NB III-ból, így csak az a kérdés maradt, hogy a fürediek mellett ki hagyja el a bajnokságot júniusban. A Balassagyarmat, Tállya és DEAC versenyfutásában jelenleg a DEAC áll a legbiztosabb pozícióban. Három ponttal előzi meg közvetlen riválisait, és egy esetleges MTK II. elleni győzelemmel, már ezen a hétvégén lezárhatnák Sáfár Lászlóék a kényes kérdéseket. Ez persze nem lesz könnyű feladat. Az MTK fiataljai ősszel 2-0-ra verték a fekete-fehéreket Csepelen. Az MTK akadémiáján nevelkedő játékosok nagyon érett és gyors futballt játszanak, amire alaposan fel kell készülnie a DEAC-nak. Az MTK helyzetét megkönnyíti az a tény, hogy számukra tét nélküli lesz ez a mérkőzés, hiszen a 2018/2019-es szezonban a Monorral közösen indítanak csapatot az NB II-ben.

A vasárnapi találkozón továbbra is hiányozni fog Katona Tamás és Máté Péter. Katona betegség, míg Máté sérülés miatt kénytelen kihagyni ezt a nagyon fontos összecsapást. A keret többi tagja egészséges, ami azért jó hír, mert végre a zökkenőmentesen állhat össze a DEAC támadó gépezete. Egy héttel ezelőtt a már bajnok Monor otthonában tisztességesen helyt állt a csapat, amelynek a tapasztalataiból lehet építkezni a budapestiek ellen is. Karikás Krisztián bízik a győzelemben, ami véleménye szerint döntő fontosságú lehet a jövőre nézve.

„Nekünk az utolsó három mérkőzésünkön pontot vagy pontokat kell szereznünk a biztos bennmaradáshoz, ezért nem lehet más a cél, mint a győzelem hazai pályán! Az MTK játékosai fiatalok és tehetségesek, jól ismerjük őket, ezért nem lesz könnyű menet. Már a vasárnapi meccsünk is felér egy döntővel, ahol nagy lépést tehetünk a céljaink elérése felé. Én nagyon bízom benne, hogy győzni fogunk és továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk!”

NB III. Keleti csoport 28. forduló (2018.05.20. vasárnap)

DEAC-MTK II.

Kezdőrúgás: 17.30

Helyszín: Debrecen, Dóczy József utca, Egyetemi Sporttelep

A mérkőzésre a belépés díjtalan! A találkozó eseményét és a Tar Pizzéria nyereményjátékát megtalálják a facebook eseményben: https://www.facebook.com/events/157372541780689/


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-05-18 12:49:58

további cikkek a témában