Megyei Bajnok a DEAC II.

Frissítés: 2018-05-16 20:57:01

Négy fordulóval a Hajdú-Bihar Megyei II. osztály Déli csoportjának vége előtt, Nádudvar legyőzésével matematikailag is bebiztosította bajnoki címét Katona László DEAC II-je. A bajnoki cím mellé osztályváltás is dukál, így, ha a DEAC bennmarad az NB III-ban, augusztustól már a Megyei I. osztályban láthatjuk hétről-hétre a „kicsi” DEAC-ot.

Régóta várta már mindenki ezt a napot a DEAC háza táján. Amikor szeptemberben felharsant az első sípszó a „mennyei megyei kettőben”, sejteni lehetett, hogy a DEAC II. nagy célokkal vág neki az előtte álló szezonnak. Mondhatni, hogy rajt-cél győzelmet arattak, hiszen az első pillanattól kezdve profi magabiztossággal vezették a bajnokság tabelláját. Papp Gáboréknak csupán egy kihívójuk akadt az egész évben. Sokáig úgy tűnt, hogy a Nagyrábé személyében potenciális vetélytársa leltek, azonban a rábéiak a tavasszal már képtelenek voltak tartani a lépést a debreceniekkel. Ha közeledett a hétvége egy valamiben biztosak lehettek a DEAC-nál. Ez pedig a DEAC II. menetrendszerű győzelme volt. Csupán két alkalommal fordult elő a szezonban, hogy nem győztesen hagyták el a pályát. Érdekesség, hogy mindkétszer Püspökladány tréfálta meg Köstner Tamásékat. Ez az egy vereség és döntetlen azonban eltörpül a huszonegy győzelemmel és százhuszonegy lőtt góllal szemben. Már csak idő kérdése volt, hogy tizennégy pontos előnyben, mikor válik matematikailag is biztossá az, amit már hetekkel ezelőtt mindenki sejtett. Bajnoknak lenni bárhol jó, de legjobb otthon. Az egyetemistáknak megadatott a lehetőség, hogy a Dóczy József utcai Egyetemi sporttelep centerpályáján érhessenek fel a csúcsra. Az ellenfél az a Nádudvar volt, akiket kétszer is nagyon simán léptek le a DEAC-os fiúk ebben a bajnoki szezonben. Szép számú közönség előtt nem lehetett más a forgatókönyv, mint egy csodás győzelem bajnokavatással megspékelve. A minimális teher azért láthatóan rányomta a hazaiak első félidei teljesítményére a bélyegét, a Nádudvar pedig szeretett volna ünneprontó lenni idegenben. Ennek tudható be, hogy az első játékrész kiegyenlített játékot, és 1-1-es döntetlent hozott.

A félidei Katona féle legendás öltözői „hajszárító” jót tett a fejeknek, és a második játékrészben indulhatott a DEAC fieszta. Negyvenöt perc leforgása alatt hatszor zörrent meg az udvari kapu. Magi László számára emlékezetes marad ez a nap, hiszen mesterhármassal járult hozzá a bajnokavató mérkőzéshez. Rajta kívül Molnár Márton duplázott, míg Lénárt Péter és Nagy Krisztián egyszer - egyszer voltak eredményesek. Az ellenféltől ebben a félidőben is futotta egy gólra, amellyel kialakult a 7-2-es DEAC győzelem. A lefújást követően össznépi ünneplés kezdődött a pályán, az öltözőben és a Teniszkében, ahol hajnalig tartott az „aranymulatság”.

Nehéz lenne pár mondatban összegezni a DEAC II. idei szezonját. Kimagaslottak a mezőnyből és teljesen megérdemelten hódították el a Déli csoport bajnoki trófeáját. A fiatalok és régi nagy motorosok alkotta kohézió recepje sikeresnek bizonyult. Azt, hogy mit hoz a jövő csak a DEAC NB III-as szereplése után derül ki. Természetesen az lenne az igazi siker, ha a DEAC bennmaradna (amire valljuk be, minden esély megvan), a DEAC II. pedig bajnokként lépne fel a Hajdú-Bihar Megyei I. osztályba a DASE mellé. A bajnokság nem fejeződött be ezzel. Maradt még négy forduló, amelyeket szintén győzelemmel szeretne abszolválni a DEAC, hogy a lehető legtöbb gyűjtött ponttal zárják le ezt a csodálatos szezont. Az utolsó hazai mérkőzésükön június 9-én ünnepélyes keretek között veheti majd át a csapat a bajnoki serleget és az aranyérmeket a fő tribün előtt.

Hamarosan jelentkezünk egy eddig még soha nem látott nagyságú interjúval a DEAC II. sikeredzőjével és legendájával Katona Lászlóval, és terveink szerint Dr.Köstner Tamás is mesélni fog a bajnoki címről.

Katona és Köstner.Újabb bajnoki címet ünnepelhettek együtt.

A teljes DEAC család nevében gratulálunk a DEAC II. bajnoki címéhez! Szép volt Fiúk!


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-05-16 20:52:11

további cikkek a témában