A bajnok otthonába látogat a DEAC

Frissítés: 2018-05-11 13:54:57

Az NB III. Keleti csoportjának huszonhetedik fordulójában a már biztos bajnok, Monor SE vendége lesz Sáfár László együttese. A mérkőzés esélyesei természetesen a két-fehérek, de pont a teher nélküliség adhatja meg a DEAC sanszát a pontszerzésre.

A Monor SE már két fordulóval ezelőtt bebiztosította NB III-as bajnoki címét a keleti csoportban, így már csak az a kérdés maradt számukra, hogy sikerülhet-e veretlenül megnyerni a ligát. Első hazai mérkőzésük lesz a DEAC elleni, amikor már bajnokként lépnek pályára, így biztosan nagy ünneplést terveznek a monoriak. Ebbe az ünneplésbe szeretnének belerondítani Katona Tamásék, akik a kieső helyek elől menekülnek. A DEAC az előző heti Nyírbátor felett aratott 3-2-es sikerének köszönhetően három pontra ellépett a kieső zóna csapataitól és nyugodtabban várhatja a bajnokság záró szakaszát. Persze, egy monori pontocska tovább növelné a debreceniek esélyeit a bennmaradásért vívott harcban. Jó hír a csapat háza tájáról, hogy Spitzmüller István és Nagy Róbert is újra edzésbe álltak, így ők minden bizonnyal pályára léphetnek szombat délután. Máté Péter továbbra is sérült, rá nem számíthat a szakmai stáb. Balogh Milánra és Tóth Ádámra kettőzött erővel kell készülniük az egyetemista védőknek, hiszen csak ő ketten harminckét gól szereztek ebben az idényben. A DEAC ezúttal is a pontrúgásokban és a kontratámadásokban bízhat, amelyekből tavasszal a góljaik felét szerezték. A forduló többi párosításában - amennyiben a papírforma érvényesül – a kieső jelöltek nem számítanak esélyesnek, így várhatóan nem lesz nagy mozgás a tabella hátsó részében. Ez pedig azt jelentené, hogy egy esetleges vereséggel sem kerülne nagy bajba a DEAC. A szombati mérkőzés Vékei Nándor számára lesz a legérdekesebb, hiszen a monori születésű Vékei ott tanulta meg a futball alapjait és családja jelenleg is ott él. A mérkőzés előtt őt kérdeztük és arra is választ kaptunk, hogy megünnepelné-e gólját, ha betalálna a Monor kapujába.

Vékei Nándor

„Már év eleje óta várom ezt a mérkőzést. Különleges lesz újra pályára lépni Monoron. Természetesen kint lesz a családom és sok ismerős is. A meccsen valószínűleg nem mi fogunk dominálni, ezért végig koncentrálnunk kell, nem hibázhatunk sokat. Bízunk benne, hogy a Monor kényelmesen fog játszani és ezt ki fogjuk tudni használni. Ha a Monor bajnoki címe múlna az én gólomon, akkor nem ünnepelnék, de így, hogy már számukra nincs tétje a találkozónak, nekünk pedig minden pont számít, így azért megünnepelném!”

NB III. Keleti csoport 27. forduló, 2018.05.12. 17:00

Monori SE-DEAC

Vezeti: Görög Márió

Helyszín: Balassi Bálint utca Stadion


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-05-11 13:53:53

további cikkek a témában