Alapemberei nélkül utazik a DEAC Putnokra

Frissítés: 2018-04-27 11:45:06

Nehéz idegenbeli túra vár a DEAC felnőtt férfi labdarúgó együttesére ezen a hétvégén. Sáfár László csapata az NB III. Keleti csoportjának huszonötödik fordulójában Putnokra látogat.

Az előző heti hazai Cigánd elleni vereséget követően, most az egyik dobogós otthonában javíthat a debreceni alakulat. A bajnokság állása és a jelenlegi forma alapján bravúrnak számítana a DEAC pontszerzése is. Nem szabad azonban leírni a fekete-fehéreket, akik számtalanszor bizonyították már az idei szezonban, hogy képesek bárkinek megnehezíteni a dolgát. Ha az ESMTK és a Tiszaújváros elleni találkozókból indulunk ki, akkor reális esély mutatkozhat a pontszerzésre Putnokon. Több mint valószínű, hogy a hazaiak fognak dominálni, így a Debrecennek lehetősége nyílhat a kontraakciókra. A két együttes őszi mérkőzésén Katona Bence remeklésének köszönhetően a putnokiak mindhárom pontot hazavihették Debrecenből. Intő jel lehet a DEAC számára Katona formája, aki a tavasszal is ontja a gólokat. Jelenleg tizenöt találatnál jár, amellyel holtversenyben vezeti a góllövőlistát. A Putnok a harmadik, míg a DEAC A tizenkettedik helyről várja a szombati meccset. Miután ebben a fordulóban Tállya-Nyírbátor és Balassagyarmat-Tiszafüred mérkőzéseket is rendeznek, így égetően fontos lenne, hogy legalább egy pontot elhozzanak az egyetemisták Putnokról.

Nincs könnyű helyzetben azonban Sáfár László a találkozó előtt. Több sebből vérzik csapata és meghatározó alapemberekre nem számíthat majd a hétvégén. A téli igazolások közül sérülés miatt biztosan nem lép majd pályára Spitzmüller István, Louis Ramos és Máté Péter, míg Kincses Dániel egyetemi tanulmányai miatt kénytelen kihagyni a találkozót. Pótlásuk komoly fejtörést okozhat a szakmai stábnak, akiknek javarészt a fiatalok bevetésével kell majd áthidalniuk a problémát. Ezeknek tükrében nem számít könnyű mérkőzésre Sáfár mester.

Sáfár László: „Nehéz meccsre számítok, hiszen erős ellenfél ellen kell pályára lépnünk. A Putnok meghatározó csapat a bajnokságban, így bravúr lenne a pontszerzés. Mentálisan kell előre lépnünk az eddigiekhez képest, ha ezt nem tudjuk megtenni kellemetlen percek várhatnak ránk szombaton. A mérkőzésre zavartalanul készültünk, de sok a sérültünk, akik több hetet kénytelenek kihagyni.”

NB III. Keleti csoport 25. forduló

Putnok FC-DEAC

2018.04.28. 16:30

Helyszín: Putniko Várady Béla Sportközpont

Játékvezető: Horváth Máté

A mérkőzés eredményét élőben követhetik majd a www.putnokfc.hu weboldalon.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-04-27 11:41:51

további cikkek a témában