Előre a győzelemért! - DEAC-Cigánd SE Beharangozó

2018-04-20 12:00:03

Az NB III. Keleti csoportjának huszonnegyedik fordulójában a Cigánd SE látogat Debrecenbe, a DEAC pedig ott folytatná, ahol egy héttel ezelőtt Tiszaújvárosban abbahagyta. A cél nem lehet más, mint a győzelem, amellyel tovább erősíthetnék Karikás Krisztiánék pozíciójukat a középmezőnyben.

Van miért visszavágnunk a cigándiaknak, hiszen ősszel  2-0-ra győzni tudtak hazai környezetben. Persze nem csak emiatt lesz nagyon fontos a szombati bajnoki összecsapás. Legutóbbi két hazai bajnoki mérkőzését elveszítette a DEAC, így a Cigánd elleni találkozó több szempontból is fontos lesz az egyetemisták számára. Amellett, hogy ismét egy „hatpontos” rangadó vár Sáfár László együttesére, szeretnék a hazai közönséget szép játékkal és győzelemmel megörvendeztetni. Az előző fordulóban komoly skalpot ejtettek a DEAC-os legények, akik a Tiszaújváros otthonából csenték el a három pontot Ibrahima Sidibe győztes góljával. Ennek a győzelemnek köszönhetően a DEAC megerősített pozícióját a tabella tizenegyedik helyén, azonban még így is nagyon közel van a kiesőzónához. A szombati találkozó többek között ezért is lehet vízválasztó, hiszen ellenfelünk egy ponttal előzi meg a fekete-fehéreket. A cigándiak nincsenek jó formában, legutóbbi öt találkozójukból csupán egyet tudtak megnyerni. Idegenben eddig egyszer tudtak nyerni két döntetlen és öt vereség ellenében. A mérkőzés esélyese a DEAC, azonban nem szabad fél vállról venni a darazsakat, akik bizonyították már, hogy bárkit képesek legyőzni. A Cigánd mellett szól, hogy hosszú évek NB III-as tapasztalatával rendelkeznek, így nem vár könnyű összecsapás a debreceniekre. Így látja ezt két játékosunk Csúri Bence és Karikás Krisztián is.

Csúri Bence: „ A múlt heti győzelem után ezen a hétvégén is győzelmet várok a csapattól, mert ez is rendkívül fontos a bennmaradás szempontjából. Erős és kellően rutinos a Cigánd, viszont a csapat felkészült és jól összeállt, az edzések is jól mentek a hét folyamán. Sajnos van két sérültünk és egy eltiltottunk, akik nem léphetnek majd pályára, de így is mindenképp a győzelem a cél."

Karikás Krisztián: „ „Hatpontos” meccs lesz, mivel egy ponttal és egy helyezéssel előttünk vannak és nekünk mindenképp győzni kell, hogy közelebb kerüljünk az év végi célunkhoz. Van törleszteni valónk a tavalyi vereség miatt és mindent meg fogunk tenni a győzelemért, mindenki érzi ennek a súlyát. Szombaton nagyon egybe volt a csapat. Védekezésben egységesek voltunk, mindenki tudta mi a dolga, ezt várom most is. Előre játékba ha még pontosabbak leszünk, akkor biztosan itthon tartjuk a három pontot!”

Hiányzók

Sajnos az előző heti újvárosi győzelem vezéráldozatokat is követelt. Spitzmüller István bokaszalag sérülést szenvedett, míg Lousi Ramos meghúzódott. Spitzmüller biztosan kihagyja a mérkőzést, míg Ramos játéka erősen kérdéses. Mellettük hiányozni fog még Balogh Krisztián a csapatból, aki begyűjtötte ötödik sárgalapját a szezonban, ezzel pedig automatikusan egy meccses eltiltását kell letöltenie. Nem vár könnyű feladat Sáfár Lászlóra és Madar Csabára, de kellően mély a keret, melynek köszönhetően nincs félnivalója a DEAC-nak.

NB III. Keleti csoport 24. forduló

DEAC-Cigánd SE

Kezdőrúgás: 16:30

Helyszín: Dóczy József utca, Egyetemi sporttelep

A mérkőzésre a belépés díjtalan!

A találkozó eseménye a facebookon:      

https://www.facebook.com/events/1809373675782111/

Érdemes lesz most is velünk játszani, hiszen a TAR PIZZÉRIA jóvoltából ismét három DEAC pizzát sorsolunk majd ki. Részletek a facebook oldalunkon!


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-04-20 12:00:03

további cikkek a témában