Nagyon fontos győzelmet aratott a DEAC

2018-04-16 10:39:34

Az NB III. Keleti csoportjának huszonharmadik fordulójában a DEAC idegenben aratott 1-0-s győzelmet a Tiszaújváros ellen. Ibrahima Sidibe debütáló mérkőzésén rögtön győztes góllal segítette az egyetemistákat.

Az elmúlt két bajnoki vereséget követően égetően fontos volt a DEAC számára, hogy Tiszaújvárosból ponttal vagy pontokkal távozzon szombat délután. Sáfár László együttese a találkozó előtt kapott egy új embert és elveszített egy régit. Ibrahima Sidibe hosszas ügyintézést követően végre megkapta a játékengedélyét, így ő be is mutatkozhatott a fürdővárosban, míg Nagy Zoltánt a Balassagyarmat ellen kiállították, így ő rá nem számíthatott a vezetőedző. A kezdő felállás Nagy hiányában úgy módosult, hogy Kincses Dániel kapta meg a jobbhátvédnek járó feladatkört, míg Nagy Dávid helyett Sidibe került a center pozícióba. A találkozó kiegyenlített játékot hozott, ahol mindkét félnek meg voltak a helyzetei. Az első játékrész derekán Spitzmüller Istvánt sérülés miatt le kellett cserélnie Sáfár mesternek, akinek a helyére Sütő Balázs érkezett. A Tiszaújváros és a DEAC is stabil védekezésre alapozta a játékát, így inkább brusztolós, mint sem látványos összecsapást hozott a mérkőzés. Szerencsére a kevés helyzetből a DEAC „Sáfárkodott” jobban, akik a második félidő ötvenötödik percében egy beadást követően Ibrahima Sidibe révén megszerezték a vezető és egyben győztes találatot is. Sidibe első mérkőzésén máris győztes góllal segítette újdonsült csapatát. A második félidőben emberelőnybe került a DEAC, amely végleg megpecsételte a hazaiak sorsát. Újabb gólok már nem estek a fekete-fehérek elhozták mind a három pontot Tiszaújvárosból. A három pontnak köszönhetően a DEAC megtartotta tizenegyedik pozícióját a tabellán és bizakodva várhatja a folytatást.

Vékei Nándor a csapat csapatkapitánya elégedetten értékelte a mérkőzést

"Nagyon fontos volt, hogy nyerni tudjunk, miután a mögöttünk lévők is begyűjtötték a három pontot. Egy nagyon küzdős mérkőzés volt a Tiszaújváros ellen, ahol ismét a csapat nyerte meg a meccset. Mindkét oldalnak voltak helyzetei, de ez nem az a találkozó volt, ahol potyogtak volna a gólok. Mindkét csapat a stabil védekezésre törekedett, így fontos volt, hogy melyik csapat tudja kihasználni jobban a helyzeteit. Szerencsére Sidibe még mindig nagyon érzi a kaput, és az ő góljának köszönhetően mi tudtuk megnyerni a meccset. Nagyon kellett ez a győzelem, mindenki elégedett volt az elmúlt két bajnoki vereség után. Idehaza a Cigándot is le kell győznünk, hogy még tovább erősítsük a pozíciónkat a középmezőnyben."

NB III. Keleti csoport 23. forduló

Termálfürdő Tiszaújváros-DEAC 0-1

Gólszerző: Ibrahima Sidibe 55’ perc

Kiállítva: Orosz Máté (Tiszaújváros)

A DEAC következő mérkőzését április huszonegyedikén játssza majd, amikor a Cigándi SE együttesét látják vendégül.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-04-16 10:39:34

további cikkek a témában