Újra idegenben a DEAC: Termálfürdő Tiszaújváros-DEAC

Frissítés: 2018-04-13 13:51:53

Két hazai bajnoki mérkőzést követően újra idegenben lép pályára az NB III-ban a DEAC labdarúgó együttese. A bajnokság huszonharmadik fordulójában Tiszaújvárosban vendégszerepelnek az egyetemisták.

A remek tavaszi kezdés kissé megtorpant a DEAC-nál, miután mindkét „gyarmati” gárda saját otthonában tudta két vállra fektetni Sáfár László együttesét. A Füzesgyarmat megérdemelten 4-0-ra, míg a Balassagyarmat vitatható körülmények között 2-1-re győzte le a DEAC-ot. Sajnos mindkét esetben közvetlen riválistól szenvedett vereséget a fekete-fehér gárda, így a folytatásban még égetőbb lesz az elhullajtott pontokat pótolni. Az első lépést Tiszaújvárosban teheti meg a DEAC. Nem ígérkezik könnyű túrának a borsodi látogatás, miután az újvárosiak a télen jócskán megerősödtek és jelenleg remek szériában vannak. Legutóbbi három mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték, amelynek köszönhetően stabil pozícióból várhatják a folytatást. A DEAC egy ponttal a kiesőzóna felett helyezkedik el és egy estleges szombati győzelemmel több helyet is javíthatnának, köszönhetően annak, hogy a bajnokság nagyon szoros és egy győzelemmel nagyot lehet ugrani a tabellán felfelé. A két együttes őszi összecsapása igazán emlékezetesre sikerült. A DEAC szerzett vezetést Karikás Krisztán révén már az ötödik percben, majd az Újváros megfordította a találkozót. A nyolcvankettedik és a nyolcvanhetedik percben jött a dráma, és a DEAC Nagy Dávid és Kincses Dániel góljaival megnyerte a mérkőzést. A DEAC együtteséből Nagy Zoltán eltiltás miatt hiányozni fog, a Balassagyarmat ellen kapott piroslapját követően. Rajta kívül mindenki bevethető, így teljes kerettel utazhat Tiszaújvárosba a DEAC. Nagyon kiélezett csatára van kilátás szombaton, ahol a DEAC nem esélytelen, viszont tanulni kell az elmúlt mérkőzések hibáiból és visszatérni a helyes útra, amely a bentmaradás felé vezet.

Nagy Róbert fél évet töltött Tiszaújvárosban, mielőtt télen a DEAC csapatába igazolt. A szombati mérkőzés előtt őt és vezetőedzőnket Sáfár Lászlót kérdeztük az esélyekről.

Nagy Róbert: „Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, ugye a Tiszaújváros az elmúlt két mérkőzését megnyerte, mi pedig elveszítettük! Ismerve az újvárosiak keretét egy nagyon masszív csapatról van szó akik bárkit megtudnak verni, viszont vannak gyenge pontjaik és azokat nekünk kegyetlenül ki kell használnunk!Különös érzések nem kavarognak bennem a visszatéréssel kapcsolatosan,hiszen túl sok időt nem töltöttem ott!Vannak olyan emberek akikkel mai napig tartom a kapcsolatot, illetve az edzőjükkel is jó viszonyt ápoltam!Az elmúlt két mérkőzés különböző okokból nem úgy sikerült számunkra ahogy azt elterveztük, de nagyon jó állománnyal rendelkezünk, és mindenképpen Deac győzelmet várok, ami nem is lenne meglepő!”

Sáfár László: „Szombati ellenfelünk erényei: van egy jó csatáruk, egy jó támadó középpályásuk, masszívak, s hazai pályán roppant agresszívak! Ezen az információk alapján készülünk, illetve építjük a hétvégi találkozóra stratégiánkat! Egy stabil védekezést akarunk produkálni, s ebből vezetett támadásokból gólokat elérni! Győzelemre játszunk, de ésszel, nem kinyílni, hogy ellenfelünk fogást találjon rajtunk! Hajrá DEAC!”

NB III. Keleti csoport 23. forduló

2018.04.14. 16:00

Termálfürdő Tiszaújváros-DEAC

Helyszín: Tiszaújváros Sportcentrum


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-04-13 13:40:29

további cikkek a témában