Labdarúgó körkép

2018-04-12 16:03:07

Az előző hétvégén szép számban léptek pályára felnőtt és utánpótlás csapataink országos és megyei labdarúgó bajnokságokban. Pótolva hiányosságunkat, visszatekintünk az előző hét legfontosabb történéseire.

DASE

Dér István együttesei a Sárrétudvari KSE-t fogadták hazai pályán. Felnőtt csapatunk 3-0-s vereséget szenvedett, míg az U19 6-2-es győzelmével Debrecenben tartotta a három bajnoki pontot. Németh Kevin továbbra is kirobban formában teljesít, hétvégi triplájának köszönhetően már negyvenkilenc gólnál jár. A DASE a felnőtteknél a tizedik helyen várja a folytatást, míg az ifik a tabella második helyének megtartásáért szállnak harcba most szombaton a Berettyóújfalu otthonában.

A DASE utánpótlás együttesei közül az U14-es gárda Józsán aratott 3-1-es sikert, amelynek köszönhetően továbbra is harcban van Balla Imre csapata a bajnoki címért folyó versenyben. Jelenleg a másodikok, két ponttal lemaradva a Hajdúszoboszló mögött.

DEAC II.

Katona Lászlóék megállíthatatlanul robognak a bajnoki cím és a feljutás felé a Megyei II. osztály déli csoportjában. Két hete Komádiban arattak nagyon fontos 1-0-s sikert, majd ezt követően hazai környezetben 6-1-el lépték le a jó erőkből álló Báránd KSE-t. Papp Gáborék vitathatatlanul a liga legjobb csapata és óriási csodának kellene történnie ahhoz, hogy ne a DEAC bajnoki címével érjen véget ez a szezon.

DEAC U14, U15, U16

Kovács Miklós és Katona Tamás tanítványai az U15-ös és az U14-es NB II-es bajnokságok listavezetőjéhez, a Hajdúböszörményhez látogattak. Sajnos pont nélkül kellett hazatérniük, miután az U15 3-0-s, az U14 7-1-es vereséget szenvedett böszörményben. Vereségeik ellenére megtartották ötödik helyüket a tabellán a DEAC-os srácok.

A Hajdú-Bihar Megyei U16-os bajnokságban a DEAC Nádudvaron 1-0-s győzelmet aratott, így továbbra is őrzik vezető pozíciójukat a pontvadászat élén.

DEAC U17, U19

Dobos Attila és Köstner Tamás csapatai négy pontot hoztak el Nyírbátorból a hétvégén. Az U19 egy izgalmas, de góltalan mérkőzésen 0-0-át játszott idegenben, míg az U17 szoros csatában 3-2-re múlta fölül a bátoriakat. U19-es ifistáink a tizenkettedik, míg az U17-esek a kilencedik helyről várják a folytatást az NB III-as bajnokságban.

Köstner Tamás:

„A szezonban először sikerült kapott gól nélkül lehozni egy meccset, ez nagyon dicséretes, de ezt a meccset gólokkal kellett volna nyernünk, így van bennem hiányérzet!”

Dobos Attila:

„Nem a legjobb előjelekkel kelt útra a csapat, hiszen kapus nélkül kellett játszania a brigádnak. Elég álmosan, lagymatagon kezdtük a találkozót. Sem a játékkal, sem az akarattal nem voltam elégedett. Meg is szerezte a vezetést a szabolcsi csapat, akik inkább egyénileg nőttek a mieink fölé. A szünet után egyből kétgólos a növelte előnyét a Nyírbátor, ezt követően azonban fokozatosan vettük át az irányítást. Hatalmas változás állt be a fiúk hozzáállásában, küzdöttek, hajtottak, aminek a jutalma három gól lett. Az első egy szöglet után esett, egy szépen helyezett lövéssel, a második gólt egy védhetetlen szabadrúgást követően szereztük, míg a győztes gól szintén sarokrúgásból született, meghozza a csapatkapitányunk fejesével. Bravúrgyőzelem volt ez a javából, ezzel sikerült az őszi, hazai 7-1-es fiaskót kijavítani.”

DVSC-DEAC Leány U19

Női utánpótlás együttesünk hazai pályán fogadta a Gyulai Amazonokat, akik sajnos egy góllal jobbnak bizonyultak Szegedi Szabolcs lányainál. A kilenc gólt hozó találkozón 5-4-ere a gyualiak győztek és továbbra is vezetik a Keleti csoport tabelláját. A DVSC-DEAC a harmadik helyen áll, két ponttal megelőzve a Mezőkövesdet.

Szegedi Szabolcs értékelése:

„Csalódott vagyok, hiszen szerettünk volna nyerni a rangadón. Az első félidő a terveink szerint alakult, a lányok fegyelmezetten futballoztak, betartották, amit kértem tőlük. A második játékrészben egy teljesen más csapatot láttam, azóta is gondolkodom, hogy mi lehetett a probléma, mert érthetetlen,hogy két félidei játék közt hogy lehetett ekkora különbség.”

Bozsik program és egyéb utánpótlás

A tavasz beköszöntével majdnem minden utánpótlás korosztályban elindulnak az MLSZ által szervezett Bozsik programok. Az elsők között  az U13-as korosztály kezdte el a tavaszi idényt. Benczik Zsolték három döntetlennel és egy 2-1-es vereséggel zárták az első Bozsik fordulót.

Benczik Zsolt értékelése:

„Védekezésben a javulás jelei mutatkoznak, fegyelmezetten zártunk vissza, sok párharcot nyertünk meg a kapunk előtt. Továbbra is gondot okoz az egyéni képességekből adódó hiányosságok megléte, nehezen tudunk labdát birtokolni, kevés az üres területbe való mozgás.”

Hagyomány teremtene a DEAC Mini kupa. Bővebben ebben a cikkben olvashatnak erről: http://deac.hu/hirek/labdarugas/414/hagyomnyt-teremtene-a-deac-mini-kupa


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-04-12 16:03:07

további cikkek a témában