Nagy Dávid négyese kellett a DEAC csillagos ötös sikeréhez

2017-09-04 14:22:35

Egy héttel ezelőtt nem volt sok okuk az örömre a DEAC szurkolóknak, ugyanis három csapatunkból csupán csak a DEAC II. tudta begyűjteni a három pontot, míg másik két együttesünk fájóan nagyarányú vereségeket szenvedtek idegenben. Most talán kevésbé boldogabb és sikeresebb együttes volt a hétvégén, mint a Debreceni Egyetem Atlétikai Clubja. A DEAC szombaton az NBIII. negyedik fordulójában Nagy Dávid mesternégyesének is köszönhetően 5-0-val küldte haza a Gyöngyöst, míg a DASE vasárnap szintén hazai pályán 2-1-el a Kabát. Katona Lászlóék Hajdúszováton győztek 6-1-re.

DEAC

Az ESMTK elleni 7-1 után nem lehetett más Sáfár László együttesének a célja, mint, hogy javítsák a kisiklásukat a Gyöngyös ellen. A csapatból egyedül Simonka Richárd hiányzott, aki tüszős mandulagyulladás miatt maradt ki a keretből. Helyére a védelem közepére Sós Dominik került. Az előző heti keretben ezen kívül több változtatást is eszközölt a Sáfár-Madar edzőpáros. Balogh Krisztián debütált a csapatban, míg az eddig kevés szerephez jutó Nagy Dávid Csörgő Krisztiánt váltotta. Mint kiderült, élt a lehetőséggel és az ő remeklése repítette a DEAC-ot.

A mérkőzés úgy kezdődött, ahogyan azt mindenki szerette volna: a DEAC egyből magához ragadta a kezdeményezést és letámadta a Gyöngyöst. Az első gólra sem kellett sokáig várnia a hazai publikumnak. Mócsán Erik ugrott ki a bal szélen és centerezett Nagy Dávidnak, aki nem teketóriázott sokat a kapus mellett higgadtan vágta a hálóba a labdát. 1-0

A vezető gól megszerzése még nagyobb önbizalmat adott a csapatnak, ami a mezőnyben is meglátszott. A Gyöngyös ugyan eljutott egy kapufáig, az első félidőben nem tudtak komolyabb veszélyt jelenteni a fegyelmezetten és szervezetten játszó DEAC ellen. A második félidőre 1-0-s hazai vezetéssel fordultak a felek. Akik még a Teniszkében ragadtak a félidőben bánhatták, ugyanis Nagy Dávid ismét lecsapott. Ezúttal is a félidő negyedik percében volt eredményes egy kiugratást követően. 2-0

A Gyöngyös csak helyzetekig jutott. A DEAC viszont gólokat rúgott. Csúri Bencének bőven akadt dolga a második játékrészben, azonban nem sikerült bevenniük a kaput. A hazaiak jól „Sáfárkodtak” az adódó lehetőségeikkel, de főleg Nagy Dávid, aki előbb az ötvenkilencedik, majd a nyolcvanegyedik percben talált ismét be a kapuba (hasonlóan kísérteties szituációkból, mint az első két gólnál), amely gólokkal megszerezte saját maga és csapata negyedik gólját is. 4-0

A kegyelemdöfést a nyolcvanhatodik percben Karikás Krisztián fejes gólja jelentette a Heves megyeiek számára, amely beállította a mérkőzés 5-0-s végeredményét a DEAC számára.

Összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a DEAC, akik végig uralták a találkozót, ahol Nagy Dávid mesternégyesének és a kiváló csapatteljesítménynek köszönhetően gyűjtötték be a három bajnoki pontot az NBIII negyedik fordulójában. Győzelmének köszönhetően a DEAC felugrott az NBIII. Keleti csoportjának harmadik helyére!

Madar Csaba érthető okokból elégedetten értékelhette a győzelmet:

„Múltheti kisiklásunkat javítottuk ezzel a mérkőzéssel. A második félidőben játszottuk inkább azt, amit szerettünk volna. A százszázalékos helyzetkihasználás döntötte el a mérkőzést a mi javunkra. Örülünk a győzelemnek!”

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16963/4/1247245.html

DASE

Dér István együttesének a Nyíradonyi 17-0-s vereség után kellett felállnia a padlóról. Nem ígérkezett könnyű feladatnak, hiszen a Megyei I. osztály negyedik fordulójában a Kabai Meteorit SE látogatott az Egyetemi Sporttelepre. A mérkőzés kiélezett csatát hozott, ahol Németh Gergely találatával a DASE vezetett, amire Németi Máté válaszolt a Kaba részéről. A találkozó sorsát Sütő Balázs büntetője döntötte el, amivel végül a DASE otthon tartotta a három pontot és elmozdult a tabella alsó szekciójából.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17082/4/1256485.html

DEAC II.

Molnár Márton és a DEAC kettes számú csapata ott folytatta, ahol az előző héten abbahagyta. Ismét egy nagyarányú győzelemmel jelezték, hogy idén a Megyei másodosztály élére törnek. Hajdúszovátot idegenben ütötték ki 6-1-re, amivel még jobban megerősítették vezetői helyüket a Déli-csoport élén. Molnár Márton duplázott, mellette Köstner Tamás, Dr.Rácsai Lajos, Csák Zsolt és Lévai Ádám voltak eredményesek.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17088/3/1260383.html

Nem csak az eredmények, de a mutatott játék miatt is maximálisan elégedettek lehetnek a Debreceni Egyetem háza táján. Mindhárom csapatunk győzött és jó előjelekkel várhatják a következő hetek mérkőzéseit. Még több ilyen hétvégét szeretnénk! Hajrá DEAC!

Jövőheti mérkőzéseink:

Jövőhéten csendes marad az Egyetemi Sporttelep, ugyanis felnőtt csapataink közül mindhárom idegenben lép pályára. A megye II-ben debreceni helyi derbit rendeznek a Debreceni Sport Club és a DEAC II. együttesei között, míg a megye I-ben az idén remekül rajtoló Monostorpályi SE csapatához utazik a DASE. Az NBIII-ban a DEAC a szintén idén a megyei bajnokságból feljutó Tiszafüred VSE-hez látogat.

2017-09-09 16:30
TISZAFÜREDI VSE - DEBRECENI EAC

2017-09-09 15:30
MONOSTORPÁLYI SE - DASE

Móré Bendegúz

DEAC Sajtóreferens


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-09-04 14:22:35

további cikkek a témában