Ibrahima Sidibe a DEAC-ban

2018-04-11 15:54:00

A labdarúgó NB III. keleti csoportjában szereplő DEAC-ot erősíti mostantól a 37 esztendős szenegáli támadó, Ibrahima Sidibe. A DVSC-vel kétszeres magyar bajnok, egyszeres kupa-, valamint háromszoros Szuperkupa-győztes csatár korábban bemutatkozhatott a nemzetközi kupaporondon is, emellett a debreceni futballszerető közönség nagy kedvence volt.

A hat nyelven beszélő támadó nemrég a National Instrumentsnél kezdett „civil” pályafutásba. Ám továbbra is fontos számára a labdarúgás, a kettős karrier, valamint az, hogy mindezzel a fiatal debreceni sportolóknak is példát mutathasson.

A DEAC ügyvezető elnöke, Lenténé Puskás Andrea az új igazolással kapcsolatban azt mondta, a DEAC labdarúgócsapata azzal, hogy kivívta a jogot az NB III-ban való szereplésre, magasra tette a mércét.

- Mi más is lehetne a cél, mint a magasabb osztályban való bennmaradás. Ehhez természetesen olyan játékosállományra van szükség, ami képes ennek az elvárásnak megfelelni. Az őszi szezon végén mutatott kicsit gyengébb szereplés a fiatal játékosok rutintalanságából fakadt, ezért indokolttá vált, hogy tapasztaltabb játékosokkal erősítsük meg a keretet – kezdte az ügyvezető elnök.

- A Debreceni Egyetem és a DEAC vezetése fontosnak tartja olyan feltételek megteremtését, amelyek segítik azokat a sportolókat, akik a sportolói karrier mellett a civil életben is sikeresek kívánnak lenni. Ibrahima személyében olyan labdarúgó érkezik a klubhoz, aki a fiatal és az utánpótláskorú játékosok számára is példakép lehet – hangsúlyozta Lenténé Puskás Andrea.

Ibrahima Sidibe akár már a következő bajnoki fordulóban, a szombaton 16 órakor kezdődő Tiszaújváros-DEAC NB III-as meccsen is pályára léphet egyetemi színekben.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-04-11 15:54:00

további cikkek a témában
Responsive image
Megye I-es együtteseink is megkezdik bajnoki szereplésüket

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-08-09 09:48:00

Responsive image
A Magyar Kupában bizonyíthatnak a DEAC futballistái

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-09-21 18:48:00

Responsive image
Éremesélyessel csatáznak labdarúgóink

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-19 11:04:00