Álomból rémálom: DEAC-Balassagyarmat VSE 1-2

Frissítés: 2018-04-08 10:05:11

Már a találkozó első percében vezetést szerzett a DEAC a Balassagyarmat ellen, mégsem tudta itthon tartani a három pontot Sáfár László együttese. A mérkőzést végig vitatható bírói hibák tarkítottak, amelyek megpecsételték a hazaiak sorsát.

Szombat délután az NB III. Keleti csoportjának huszonkettedik fordulójában a sereghajtó Balassagyarmat VSE látogatott a DEAC-hoz. A két gárda között a mérkőzés előtt csupán két pont volt a differencia, így igazi „hatpontos” találkozó várt ismét az egyetemi gárdára. Hétközben a Füzesgyarmati SK 4-0-ra lépte le a debrecenieket, így a javítás is munkálkodott a DEAC labdarúgóiban. A hazaiaknál eltiltását követően visszatérhetett Nagy Zoltán és Katona Tamás is a kezdőcsapatba. Hibátlan körülmények és igazi tavaszi napsütéses idő várta a játékosokat és a kilátogató szurkolókat az Egyetemi Sporttelepen. A lelátók ismét szép számban megteltek, így minden adott volt egy DEAC sikerhez.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés. A középkezdést követően a Balassagyarmat eljutott a hazaiak kapujáig, amiből kontrát vezethetett a DEAC. A gyors akció végén egy baloldali beadást Nagy Dávid nagyjából tizenegy méterről kapásból a kapuba belsőzött, amivel megszerezte a vezetést a DEAC-nak. Álomszerű kezdés (1-0)! Ekkor, mindenki reménykedett, hogy akár kisebb gólparádét is hozhat ez a meccs. Sajnos nem így történt. A tizennegyedik percben büntetőhöz jutott a Balassagyarmat, amit Szanyó Dániel magabiztosan értékesített (1-1). A gólt követően kiegyenlített játék folyt, mindkét félnek megvoltak a helyzetecskéi. Az iram rohanósra sikeredett, amiből kifolyólag mindenki kapkodott a pályán. Az első játékrészben Vékei Nándor előtt adódott ajtó-ablak helyzet, de nem tudta kihasználni a nógrádiak védelmi megingását. A másik oldal is előnybe kerülhetett volna, miután húsz percen belül még egy büntetőt megítélt a játékvezető a javukra, ezt azonban Szanyó most fölé bombázta. A félidőben maradt az 1-1-es döntetlen.

A második játékrészre sem változott a mérkőzés képe. Rohanás jellemezte a csapatokat, de így is nagy ziccerek maradtak ki. Már a félidő elején veszélyes akciókat vezetett a DEAC, de ezekből nem sikerült betalálniuk. Vékei fantasztikus labdát kapott az ötvenedik percben Karikás Krisztiántól a bal oldalról, amit futtából lőtt kapura, de Földi László óriási bravúrral tolta a léc fölé a labdát. Szép lassan átvette a DEAC az irányítást, amely további helyzetekben mutatkozott meg. Nagy Dávid, Máté Péter és Csörgő Krisztián előtt is komoly lehetőségek kínálkoztak a gólszerzésre. Ezek kimaradtak, meg is büntette a Balassagyarmat. Vagyis, előbb büntetett a játékvezető, majd a Balassagyarmat. Érthetetlen bírói döntések sora borzolta a kedélyeket, amelyeknek következtében második sárgalappal kiállították Nagy Zoltánt. A rémálom csak ezután következett. Az emberelőnyre azonnal góllal reagált a Balassa. Egy jobboldali visszatett labdát Honti Attila a hosszún pofozott a kapuba, amivel megszerezte csapatának a vezető találatot (1-2). A gól és az emberhátrány megfogta a DEAC-ot, akik az utolsó húsz percben már nem tudtak ritmust váltani. Ugyan többet birtokolták a labdát, de a Balassagyarmat „hősiesen” védekezett a kapuja előtt. Komolyabb lehetőség nélkül peregtek le a hátralévő percek, a Balassagyarmat pedig megtartotta minimális előnyét és óriási meglepetésre elvitte mind a három bajnoki pontot Debrecenből. Az eredménynek köszönhetően Szanyó Károly együttese fellépett a tabella tizenkettedik helyére, míg a DEAC a tizenegyedik pozícióból a tizenharmadikra esett vissza. Ettől függetlenül nincs még semmi veszve, hiszen a hatodik helytől továbbra is hat pont választja el a DEAC csapatát. Jövőhéten Tiszaújvárosban mindenképpen pontot vagy pontokat kell szerezni, hogy kijöjjön a gödörből a fekete-fehér együttes.

Sáfár László: „Az egy-egyes döntetlen után is megvoltak a helyzeteink, amelyekkel nem tudtunk élni. Nem rúgtuk be a ziccereket, amelyek megbosszulták magukat. A kiállítást követően azonnal kihasználta az ellenfél a pillanatnyi zavart, majd ezt követően már nem tudtunk elég veszélyesek lenni a kapura. Sajnálom ezt a mérkőzést, több volt benne!”

NB III. Keleti csoport 22. forduló

DEAC – Balassagyarmat VSE 1-2

250 néző, Debrecen, Egyetemi Sporttelep

Gólszerzők: Nagy Dávid, ill. Szanyó Dániel, Honti Attila

A mérkőzésről készült képgalériák elérhetőek a facebook oldalunkon:

Móré Bendegúz képei:

https://www.facebook.com/pg/CSAKADEAC/photos/?tab=album&album_id=1714719898621888 

Papp Attila képei: 

https://www.facebook.com/pg/CSAKADEAC/photos/?tab=album&album_id=1714742828619595 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-04-08 09:57:19

további cikkek a témában