Van miért visszavágnunk a Balassagyarmatnak

Frissítés: 2018-04-06 19:32:50

Nincs megállás, hiszen a szerdai DEAC-Füzesgyarmat bajnoki mérkőzés után, szombaton újabb kihívás vár Sáfár László együttesére hazai környezetben. Az NB III. Keleti csoportjának huszonkettedik fordulójában a Balassagyarmat VSE látogat Debrecenbe.

A hétközi 4-0-ra elveszített Füzesgyarmat elleni találkozó után újra idehaza láthatjuk kedvenc futballistáinkat. A pofon, ahogy Spitzmüller István fogalmazott, jókor jött és remélhetőleg újra elindul a DEAC szekere. Az első lépést ehhez a Balassagyarmat ellen kell megtenniük, akik jelenleg két ponttal, de egy mérkőzéssel többet játszva a DEAC mögött helyezkednek el a tabellán. A Salgótarján kizárását követően némileg átalakult a bajnokság sorrendje. Az elvett pontoknak köszönhetően több olyan gárda is a DEAC mögé került, akik korábban elverték a Salgót. Az egyetemi csapat jelenleg a tizenegyedik pozíciót foglalja el huszonegy szerzett ponttal, viszont annyira sűrű a mezőny, hogy az negyedik és az utolsó helyezett között mindössze nyolc pont differencia van. Ennek tükrében egy-egy győzelem vagy vereség nagy ingázásokat eredményezhet a pontvadászatban. A DEAC álomszerűen kezdte a tavaszt, első három mérkőzésén hét pontot szerzett, amivel jelezte riválisai felé, hogy komolyan kell velük számolni. A Füzesgyarmat, ugyan simán győzött Debrecenben, mégsem kell kongatni a vészharangokat. Szombaton visszatér két eltiltott játékos Katona Tamás és Nagy Zoltán, így ismét a legerősebb kezdőcsapatát tudja majd pályára küldeni Sáfár mester.

Mikor, ha nem most vehet revansot a DEAC?

Ősszel fájó, 2-1-es vereséget szenvedtek a debreceniek Balassagyarmaton. Akkor három perc elég volt ahhoz, hogy a gyarmatiak eldöntsék a találkozó sorsát. A második félidőben Nagy Zoltán kiállítását követően emberhátrányba is került a DEAC, de a hajrában Nagy Dávid révén sikerült a szépítő találat megszerzése. Most nem lehet más a cél, mint itthon tartani a három pontot és tovább lépdelni felfelé a tabellán.

Sáfár László óvatos, Spitzmüller István szerint újra meg kell mutatniuk, hogy kemény fából faragták őket.

Sáfár László: „Óvatosan kell bánni azokkal a kifejezésekkel, hogy „utolsó a tabellán”. Én úgy fogalmaznék, hogy egy ponttal kevesebbet gyűjtöttek mint mi. Nagy szoros a mezőny, így nem látom realitását annak, hogy ilyenekről beszéljünk. Ősszel elvertek bennünket, így nem mehetünk biztosra hazai pályán sem. Változott mind a két csapat kerete, így ez is egy nagyon éles meccs lehet. Remélhetőleg, hogy pozitívan jövünk ki a Füzesgyarmati vereségünkből és tudunk szombaton javítani!”

Spitzmüller István: „Szombaton újra fel kell venni a futball cipőt és a mezt, meg kell mutatni, hogy férfiak vagyunk és nyerni kell a Balassagyarmat ellen!”

NB III. Keleti csoport 22. forduló

DEAC-Balassagyarmat VSE

2018.04.07.16:00

Dóczy József utcai Sporttelep

A találkozóra a belépés díjtalan. Facebook esemény a linkre kattintva érhető el:  https://www.facebook.com/events/354927728346982/ 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-04-06 10:53:06

további cikkek a témában