Fájó vereségek - Heti mérkőzés összefoglaló

2017-08-28 15:46:16

DEAC

Az NBIII Keleti csoportjának harmadik fordulójában a DEAC Pesterzsébetre látogatott az ESMTK együtteséhez. Az első két fordulóban mutatott játéka alapján bizakodva vághatott neki Sáfár László legénysége a pesti túrának. Csapatunkból egyedül Ménes Máté hiányzott, az utazó keretbe pedig végre bekerült a DVSC-től érkező Nagy Zoltán. Ezek alapján ismét erős kerettel vághatott neki második idegenbeli túrájának a DEAC.

Ellenfelünk egy hazai győzelemmel (DVTK II.) és egy idegenbeli vereséggel (Tállya KSE) kezdte az idei szezont. Pölöskei Péterék idén is nagy reményekkel vágtak neki a bajnokságnak, így mindenképpen otthon akarták tartani a három bajnoki pontot.

A mérkőzést ebben a szellemben is kezdték. Azonnal letámadták az álmosan induló vendégcsapatot. Már az első percben Slezák Richár révén megszerezték a vezetést, majd a hatodik és hetedik percben Boda József duplájával már 3-0-ra vezetett az ESMTK. A rémálomszerű kezdést követően javult a DEAC játéka, azonban nem nagyon tudtak komoly helyzeteket kialakítani. Az első félidő utolsó tíz perce is három gólt hozott. Karikás Krisztián kapufáját követően az ellentámadásból a harminchatodikban Horváth Levente talált be a hazaiaknál, ezzel négy gólosra növelve előnyüket. Két perccel később Sütő Balázs lövésébe Penyige Ádám ért bele, amivel irányt változtatott a lövés a labda pedig a kapuba csapódott. Ezzel a találattal szépített a DEAC. A félidő lefújása előtt egy buta szabálytalanságot követően büntetőhöz jutott az ESMTK, amit Boda József magabiztosan értékesített. Boda megszerezte saját maga harmadik, csapata ötödik gólját. A katasztrofális első játékrész 5-1-es ESMTK vezetéssel ért véget.

A második félidőre fordulva kiegyenlítődni látszottak az erőviszonyok, azonban ez sem volt elég ahhoz, hogy a DEAC közelebb kerüljön ellenfeléhez. Kis túlzással az ESMTK minden támadásából gól született, míg a vendég egyetemisták két-három ziccert is hibáztak. A hatvanhetedik és a hetvenötödik percben Horváth Levente és Slezák Richárd ismét betalált ezzel kialakítva a 7-1-es végeredményt. Slezák gólja keretbe foglalta a találkozót, amelyet teljesen megérdemelten nyert meg a jobban és koncentráltabban futballozó ESMTK gárdája. A DEAC már az első perctől kezdve álmos és dekoncentrált volt, amely megbosszulta magát. Ezen a szinten már nem maradnak büntetlenül ezek a hibák.

Talán, jókor jött a pofon a DEAC számára, akik most szombaton hazai környezetben a Gyöngyös ellen javíthatják majd ki a pesterzsébeti kisiklást!

NBIII. Keleti csoport 3.forduló

ESMTK - DEAC 7 - 1

Gólok: Boda Józse 3x, Slezák Richárd 2X, Horváth Levente 2x, ill.: Penyige Ádám ö.g.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16963/3/1247242.html 

DASE

Nehéz szavakat találni a DASE Nyíradonyban elért 17-0-s vereségére. Együttesünk tizenegy fővel, csere nélkül utazott el a tavalyi év bajnoki ezüstérmeséhez. Sajnos az emúlt hetekben valami megtört a DASE csapatánál, ami a vasárnapi mérkőzésen tört felszínre. A Nyíradony nagyon magabiztos játékkal esélyt sem hagyott a hitehagyottan futballozó DASE számára. Az eredményjelző végül 17-0-t mutatott a mérkőzés lefújását követően. Az, hogy mi lesz a csapattal arról a klub vezetősége ezen a héten dönt. A DASE a következő fordulóban a Kabát fogadja hazai pályán.

Hajdú-Bihar Megye I. 3.forduló

Nyíradony VVTK - DASE 17 - 0

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17082/3/1256480.html

DEAC II.

A múlt hétvége egyetlen pozitív eredményét a Megye II-ben játszó DEAC II-es csapata szállította. Katona Lászlóék második bajnoki mérkőzésüket is megnyerték, ezúttal a Földes KSE-t győzték le hazai pályán. A DEAC szerzett vezetés Csák Zsolt góljával, amire a füldesiek kettővel tudtak válaszolni. Ekkor úgy tűnt, hogy komolyabb meglepetés is születhet, azonban a második játékrészben megrázta magát a DEAC és az utolsó tizenöt percben Molnár Márton vezérletével négyet rúgtak, ezzel 5-2-re megnyerve a találkozót. Összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a DEAC II., akik így két fordulót követően százszázalékosan állnak a déli csoport tabellájának élén.

Hajdú-Bihar Megye II.Déli csoport 2.forduló

DEAC II. - Földes KSE 5 - 2

Gólok:Csák Zsolt 2x, Molnár Márton 2x, Bíró Roland, illetve Vincze Attila, Bakonyi János

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17088/2/1260378.html

Mindhárom együttesünk hazai pályán…

Hazai környezetben javíthat majd a DEAC és a DASE az előttünk álló hétvégén, míg a DEAC II. szintén hazai pályán folytathatja majd menetelését. Lászlóék az NBIII. negyedik fordulójában fogadják a Gyönygyös AK-t, míg a DASE vasárnap a Kabai Meteorit SE-t a megyei I.osztályban. A DEAC II. szintén vasárnap lép pályára Hajdúszovát ellen a megye II-ben. Mindhárom találkozóra várunk minden szurkolót!

A következő bajnoki hét programja:

2017.09.02. 17:30 DEAC-Gyöngyös AK  /NBIII/

2017.09.03. 15:30 DASE-Kabai Meteorit SE /Megye I./

2017.09.03. 16:00 DEAC II.-Hajdúszováti SE /Megye II./

 

Móré Bendegúz 

DEAC sajtóreferens


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-08-28 15:46:16

további cikkek a témában