Győzni kell! - DEAC-Tiszafüredi VSE Beharangozó

2018-03-22 22:55:13

Az NB III. Keleti csoportjának tizenkilencedik fordulójában ismét egy „hatpontos” mérkőzés vár a DEAC-ra. Az ellenfél a tabellán nyolcadik Tiszafüredi VSE együttese lesz szombaton 15 órától. Nincs mese, győzni kell!

Minden akadály elhárult a hétvégi mérkőzés megrendezése elől, miután a pályamunkások, és a DEAC játékosok az elmúlt napokban nagy erőket mozgósítottak annak érdekében, hogy szombaton ismét a zöld gyepre futhassanak ki a csapatok (videó a közös hólapátolásról: https://www.facebook.com/CSAKADEAC/videos/1697551017005443/ ). Az időjárás az elmúlt hetekben furcsa tréfát űz a labdarúgás szerelmeseivel, és ennek köszönhetően az NB III-ban több mérkőzés is elmaradt. A DEAC továbbra sem tudta lejátszani az erre a hétre kiírt Füzesgyarmat elleni találkozóját, és sokáig a Tiszafüred elleni is veszélyben forgott. Aggodalomra azonban semmi ok, szombaton 15 órától biztosan megrendezésre kerül a DEAC-Tiszafüred összecsapás. A két fél között csupán öt pont a különbség a tabellán, így életbevágóan fontos lesz, hogy itthon tartsa a három pontot az egyetemi gárda. Az előző heti gyöngyösi egy pont akkor lehet értékes, amennyiben szombaton Sáfár László legénysége győz a fürediek ellen. Minden más esetben nehéz helyzetből folytathatja majd a bajnokságot a DEAC. Kisebb sérülések, és betegségek továbbra is akadnak, de a legfrissebb információk szerint szombatra mindenkit csatasorba állíthat a Sáfár-Madar duó.

Kép: A DEAC pálya csütörtök reggel

A két együttes őszi „randevúján” nagyon sima, 3-0-s DEAC siker született Tiszafüreden. Egy ilyen eredménnyel úgy gondolom, hogy mindenki elégedett lehetne a debreceniek háza táján szombat délután is. Ellenfelünk nincs jó formában, hiszen a tavaszt két vereséggel kezdte a DVTK II. és a Tállya ellen, és legutóbbi pontszerzésük is november elején volt, bár akkor a Putnokot idegenben tudták legyőzni. A télen megerősített hazaiak eddigi két lejátszott mérkőzésükön négy pontot szedtek össze az ESMTK és a Gyöngyösi AK ellen. Természetesen nem lehet más a cél, mint a győzelem, mert akkor hosszú idő után elmozdulhatna a DEAC a kieső zónából, és nagy lépést tenne a bentmaradás felé.

A mérkőzés előtt Tatár Eduárdot és Vékei Nándort kérdeztük az esélyekről, és a körülményekről.

Tatár Eduárd: „Nagyon keményen megdolgoztunk a hétközi edzésen, hogy a pálya megfelelő legyen a szombati meccsre. Igazi csapatmunka volt, ami a Tiszafüred ellen is sikert érhet. Kicsit szerencsés, hogy elmaradt a szerdai Füzesgyarmat elleni mérkőzés, hiszen így százszázalékban tudtunk készülni a Füredre. Bízom benne, hogy megnyerjük a mérkőzést, mert csak akkor lesz a gyöngyösi egy pontunknak érdemi jelentősége.”

Vékei Nándor: „A pálya állapota ahhoz képest, hogy pár napja még vastag hóréteg fedte teljesen alkalmas a játékra. Úgy gondolom, hogy minden adott lesz ahhoz, hogy egy jó mérkőzést vívjunk a fürediekkel. Hazai környezetben dominálnunk kell, ha itthon akarjuk tartani a pontokat. Természetesen a győzelem a cél, és mindent meg fogunk tenni ezért a pályán!”

NB III. Keleti csoport 19. forduló, 2018.03.24. 15:00

DEAC-Tiszafüredi VSE

Helyszín: Dóczy József utcai Egyetemi sporttelep

Vezeti: Hanyec Bence

A mérkőzésre a belépés díjtalan! Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1788067551500511/


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-03-22 22:55:13

további cikkek a témában