Komoly sikereket arattak felnőtt csapataink - Megyei körkép

2018-03-20 16:04:33

Van élet az NB III-as bajnokságon túl is. Mi sem bizonyítja ezt, mint a DEAC II. és a DASE tavaszi szereplése. A megyei bajnokságokban felnőtt csapataink két fontos győzelmet arattak a mögöttünk hagyott hétvégén.

DASE

Dér István együttese a Megyei I. osztály tizedik helyén kezdte meg a tavaszi szezont. A rajt nem sikerült túl fényesre, hiszen az első három fordulóban nem tudott pontot szerezni a DASE, bár az is igaz, hogy megmérkőztek a Nyíradonnyal (1-2) és a Hajdúböszörménnyel (0-4) is hazai pályán. Ez a két együttes a feljutásért küzd, így ellenük a tisztes helytállás volt a cél. A Hajdúsámson elleni idegenbeli 1-0-s vereség már más kávéház. Sámsonban illő lett volna legalább egy pontot szerezni, főleg úgy, hogy kettős emberelőnyben voltak a debreceniek. A tavaszi negyedik fordulóban viszont végre megtört a jég! A Kaba otthonában Szalóczi Zoltán hatodik percben szerzett találatával győzni tudtak, ezzel pedig nagyon fontos győzelmet arattak közvetlen riválisukkal szemben. A DASE jelenleg a tizedik helyen áll, viszont öt együttes is hat ponton belül van a kilencedik és a tizenharmadik pozíció között. Ezen a héten vasárnap 15 órától hazai környezetben a Monostorpályi SE csapatával játszanak Sütő Balázsék, akik ellen nem lehetetlen Debrecenben tartani a három bajnoki pontot.

DEAC II.

Szélvész vonatként robog a bajnoki cím, és a megyei I. osztályú tagság felé Katona László együttese. Első tavaszi mérkőzésükön rögtön a közvetlen riválist, a nyakukon loholó Nagyrábét tudták idegenben legyőzni 1-0-ra Papp Gábor negyvenhetedik percben szereztt találatával. Ezzel a győzelemmel a két csapat között a tabellán tizenegy pontra nőtt a differencia, és tizenkét fordulóval a bajnokság vége előtt nyugodtan hátra dőlhet a DEAC II., akik minden bizonnyal bajnoki címet ünnepelhetnek júniusban. Persze, még sok víz lefolyik addig a Dunán, de nehéz elképzelni, hogy Katona legénysége szájából bárki is kiénekelheti a sajtot. Hogy feljut-e az első osztályba a DEAC II., az a DEAC NB III-as szereplésétől is függ, hiszen, ha Sáfár Lászlóék kiharcolják a bentmaradsát, akkor jövőre már a Megyei I. osztályban láthatjuk a DASE mellett a DEAC II-t. 

A DEAC II. szombaton hazai környezetben fogadja a Püspökladány együttesét 13 órától.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-03-20 16:04:33

további cikkek a témában