Egy pont Gyöngyösről

2018-03-19 11:37:13

A mögöttünk hagyott hétvégén Gyöngyösre látogatott a DEAC, ahonnan egy bajnoki pontot tudott hazahozni Sáfár László legénysége. Két fordulót követően még mindig veretlen az egyetemi csapat tavasszal az NB III-ban.

Az NB III. Keleti csoportjának tizenkilencedik fordulójában idegenben, a Gyöngyösi AK együttes otthonában lépett pályára a DEAC. Nagyon fontos találkozó volt ez, hiszen mindkét csapat a bentmaradásért küzd. A gyöngyösiek egy vereséggel, és egy döntetlennel kezdték a tavaszt, míg a DEAC eddigi egyetlen idei mérkőzésén 3-1-es győzelmet aratott az ESMTK ellen.

A találkozó

Kimondottan rossz időjárási körülmények között került megrendezésre a mérkőzés. Szombat délután erős szélben, és szitáló esőben kellett pályára lépnie a játékosoknak. Sáfár mester az előző heti győztes csapaton nem változtatott, így ugyanaz a kezdőtizenegy futott ki a gyepre, mint az ESMTK ellen. Az első félidő nem hozott óriási iramot, mindkét fél próbálta magához ragadni a kezdeményezést, és alkalmazkodni a körülményekhez. A szél az első játékrészben a Gyöngyöst támogatta, akik ennek köszönhetően egy szögletrúgást követően a vezetést is megszerezték Molnár Erik révén a tizenegyedik percben. Helyzetek mindkét oldalon akadta, de több gól már nem született. A második félidőre támadóbb szellemben futott ki a DEAC, ami bő tíz perc játék után meg is hozta az eredményét, ugyanis Vékei Nándor az ötvenhatodik percben kiegyenlített. A DEAC dominált, és többet birtokolta a labdát. A helyzeteik is megvoltak, azonban a győzelmet jelentő találatot már nem sikerült megszerezniük, így meg kellett elégedniük az egy ponttal.

Csapatunk játékosa Nagy Róbert szerint lehetett volna több ebben a mérkőzésben, de összességében reálisnak tartja az eredményt, amely akkor érhet majd sokat, ha hazai pályán legyőzik a Füzesgyarmatot, és a Tiszafüredet.

„Nehéz mérkőzés volt. Az első félidőben a szél a Gyöngyöst segítette, ami miatt a gólt is kaptuk szögletből. A második félidőre feljavult a játékunk, és kezdeményezőbbé váltunk. Hamar egyenlíteni tudtunk, azonban most nem jött össze az ami ESMTK ellen. Összességében reális az eredmény, bár több volt benne. Idegenben minden pont jó, viszont akkor lehet értékes ez az eredmény, ha a következő két hazai mérkőzésünkön minél több pontot gyűjtünk.”

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16963/19/1247365.html

A DEAC a gyöngyösi döntetlennek köszönhetően már tizennyolc ponttal áll a tabellán. Ugyan még mindig kieső helyen van a Debreceni csapat, annyira sűrű a mezőny, hogy egy győzelemmel akár a kilencedik helyre is felugorhatnak Máté Péterék. Erre pedig reális esély mutatkozik ezen a héten, hiszen két hazai bajnoki is vár a DEAC-ra. Szerdán 15 órától a tavaszi első fordulóból elhalasztott Füzesgyarmat elleni mérkőzést pótolják, majd szombaton szintén 15 órától a Tiszafüred látogat Debrecenbe.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-03-19 11:37:13

további cikkek a témában