"Hatpontos" mérkőzés vár a DEAC-ra Gyöngyösön

2018-03-15 15:17:59

Idegenbe utazik a DEAC együttese az NB III. keleti csoportjának tizenkilencedik fordulójában. Sáfár László együttese ahhoz a Gyöngyöshöz látogat, akiket ősszel 5-0-ra ütöttek ki Debrecenben. Jelenleg egy pont választja el a két alakulatot a tabellán, így nagyon fontos mérkőzés vár a Cívisvárosiakra.

Sűrű egy hét előtt áll a DEAC labdarúgó csapata, amely hét nap leforgása alatt három bajnoki mérkőzést vív majd meg az NB III-ban. A sort a Gyöngyös elleni idegenbeli túra nyitja, ahol egyértelműen a három pont megszerzése lesz a cél. Szeptemberben hazai környezetben Nagy Dávid vezérletével 5-0-s debreceni siker született, ami akkor egészen a tabella harmadik fokáig repítette a DEAC-ot. Jelenleg egy gyöngyösi győzelemmel tovább menekülhetne a kiesőzóna irányából a fekete-fehér alakulat, amely a győzelem reményében utazik Heves megyébe. Nem lesz könnyű dolga azonban a csapatnak, miután több játékos sérüléssel vagy betegséggel bajlódik. A körülményekről és az esélyekről Sáfár László vezetőedzőt kérdeztük.

„A holnapi edzést követően lesz kerethirdetés, miután több játékosunk sérüléssel vagy betegséggel küszködik. A körülményekhez képest így is sikerült egész héten úgy edzeni, hogy maximálisan felkészüljünk a Gyöngyösre. Győzelmet várok idegenben, abszolút hatpontos mérkőzés lesz!”

Csapatunk a tavaszi szezonrajton nem kis szenzációt okozva 3-1-re legyőzte a tabellán második ESMTK együttesét. Az álomrajt okozta eufóriát a gyöngyösieknek négy gólt gurító Nagy Dávid tovább fokozná.

Szerencsére győzelemmel kezdtük a szezont, ráadásul egy feljutásra esélyes csapatot győztünk le. Ennek fényében mindenképpen győzni megyünk Gyöngyösre. Mindkét csapat azonos helyezést foglal el a tabellán, és egyáltalán nem mindegy, hogy melyik tud kicsit ellépni a másiktól! Ősszel 5-0-ra vertük itthon őket, ahol a csapatnak és nekem is kijött a lépés. A télen tovább erősödtünk, így úgy gondolom, hogy nem teljesíthetetlen feladat elhozni a három pontot Gyöngyösről.”

Szombati ellenfelünk rutinos NB III-as csapatnak számít. Idén tizennyolc mérkőzésen négy győzelem hat döntetlen és nyolc vereség áll a nevük mellett, amellyel a tabella tizenharmadik pozícióját foglalják el. A Gyöngyösi AK egyike annak a négy csapatnak, akiknek nem lett elhalasztva az első fordulóbéli mérkőzésük, így egy mérkőzéssel többet játszottak riválisaiknál. A tavaszt egy döntetlennel (DVTK II. 2-2), és egy vereséggel (Tállya 1-2) kezdték. Legeredményesebb játékosuk Laurinyec Ákos tíz találattal. A Gyöngyöst és a DEAC-ot mindössze egy pont választja el egymástól a tabellán, így aki győzni tud szombaton nagy lépést tehet a kiesőzónából való elkerülés felé. A DEAC szeretné három ponttal nyitni az előtte álló sűrű napokat, és győzelemmel ráfordulni a jövő szerdai Füzesgyarmat, és a jövő szombati Tiszafüred elleni hazai mérkőzésekre.

NB III. Keleti csoport 19. forduló, 03.17. 17:00

Gyöngyösi AK – DEAC

Gyöngyösi Kömlei Károly Sporttelep

Vezeti: Kátai Gábor


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-03-15 15:17:59

további cikkek a témában