Tizenhárom perc döntött Füzesgyarmaton - Heti mérkőzés összefoglaló

2017-08-21 14:59:41

Füzesgyarmati SK - DEAC 2 - 3

Sáfár László együttese az NBIII. második fordulójában Füzesgyarmatra látogatott. A szezonnyitón elért Tállya KSE elleni 1-1-es döntetlent követően az első győzelem megszerzéséért utazott el idegenbe a DEAC. Az előző heti kezdőcsapathoz képest egy változtatást eszközölt Sáfár mester, Sós Dominik helyére a sérülésből felépülő Kovács Miklós került. Az ellenfél együttesénél a Cigánd ellen a kiállítás sorsára jutó Bakk Ádám pótlását kellett megoldania Oláh Ferenc vezetőedzőnek.

Nagy iramban indult a találkozó és a lényegi dolgok (a DEAC szemszögéből) tizenhárom perc alatt lezajlottak. Katona Tamás szerezte meg a vezetést a DEAC-nak a 10'-percben, amit Csörgő Krisztián duplázott meg a 20.'-ban. Három perc alatt három gól esett a találkozó ezen szakaszában. A 21'.percben Bajnók Imre szépített a hazaiak részéről, azonban nem örülhettek sokáig a sárrétiek, ugyanis Vékei Nándor egy percre rá betalált, ezzel visszaállítva a két gólos különbséget.

A gyors gólváltást követően ugyan mindkét félnek akadtak lehetőségei újabb gólok már nem születtek az első félidőben. A második játékrészre frissítettek a csapatok, nálunk Kovács Miklóst Barabás Zoltán váltotta a 63. percben. Jó iramban telt a második félidő is viszont gólig továbbra sem jutott sem a DEAC, sem pedig a Füzesgyarmat. A mérkőzés utolsó tíz percére fordulva kisebb riadalmat Popescu Gheorghe Robert 83. percben szerzett szépítő találta jelenthetett a vendégeknek, azonban Csúri Bencéék állták a sarat és megtartották az egy gólos előnyüket. Ez pedig azt jelentette, hogy a DEAC 3-2-re idegenben győzte le a Füzesgyarmati SK csapatát az NBIII. második fordulójában. A DEAC győzelmének köszönhetően négy ponttal a tabella előkelő ötödik helyén áll a keleti csoportban két fordulót követően, míg a hazaiak két vereséggel kezdték a 2017/2018-as bajnoki szezont.

DASE - Hajdúsámsoni TTISZE 1 - 1

A Hajdú-Bihar Megyei I. osztályában szereplő DASE együttese a nyitó fordulóban elszenvedett kiütéssel felérő 9-1-es Hajdúböszörményi vereségét szerette volna feledtetni hazai környezetben a tavalyi esztendőben igen haloványan muzsikáló és az idei szezont szintén vereséggel indító Sámsoniak ellen. Dér István gárdája a nyár folyamán nagy változásokon ment keresztül, több meghatározó játékos hagyta el a csapatot. Ennek tükrében még időre van szükségük, hogy igazán csapattá érjenek. Kiélezett csatát hozott a Hajdúsámson elleni mérkőzés, ahol a vendégek szerezték meg a vezetést Kasuba Máté góljával, amire a DASE futballistája a csereként beálló Lengyel István tudott válaszolni a 80.percben, ezzel pedig otthon tudták tartani az egy bajnoki pontot.

Konyári SE - DEAC II. 4 - 8

A nyár végének közeledtével beindulnak az alsóbb megyei bajnokságok is. Szombaton a Megye II. küzdelmei is elindultak Hajdú-Biharban. A hétvége harmadik találkozóján a DEAC kettes számú együttese lépett pályára, méghozzá idegenben. A nyáron megerősített DEAC II. együttesénél nem titkolt cél, hogy a tavalyi csalódást keltő megye II-es negyedik helyezést idén feledtetni tudják Katona Lászlóék. Az első lépést a Konyár otthonában tették meg ezen célok eléréséért. Magabiztos 8-4-es győzelmükkel repülő rajtot vettek az új szezonban és úgy tűnik, hogy folytatódik a tavaszi remek teljesítmény. Góljainkon öten osztoztak. Csák Zsolt mesterhármast szerzett, Ifj Rácsai Lajos duplázott, míg Molnár Márton, Lénárt Péter és Biró Roland egyszer voltak eredményesek.

Összességében remek hétvégét zárhattak tehát az egyetem csapatai és sikerre éhesen készülhetnek a következő hét kihívásaira.

A következő játékhét mérkőzései:


08.26. 17:30 DEAC II. - Földes KSE /Megye II./ 
08.27. 17:30 Nyíradony VVTK - DASE /Megye I./
08.27. 17:30 ESMTK - DEAC /NBIII./


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: K. Alexandra
közzétéve: 2017-08-21 14:59:41

további cikkek a témában
Responsive image
Háromgólos vereség a bajnok otthonában

K. Alexandra * 2018-05-14 10:05:32

Responsive image
Legyőztük a listavezetőt!

K. Alexandra * 2019-10-27 17:24:00

Responsive image
Győztes rajtban reménykednek labdarúgóink

K. Alexandra * 2019-08-03 12:06:00