Megyei bajnokok csatája az NBIII-ban.

2017-08-19 14:43:39

Hamar elrepült egy hét, ismét bajnoki mérkőzést játszik a DEAC együttese az NBIII. keleti csoportjában. Sáfár László legénysége ezúttal idegenbe utazik. Az ellenfél az a Füzesgyamrati SK lesz, akikkel a felkészülési szezonban egyszer már megmérkőzött a DEAC.

A nyitófordulóban a Tállya KSE ellen elért 1-1-es döntetlen jó alaphangot adott a szezonkezdésnek a DEAC háza táján. A mérkőzésen látottakra bátran alapozhat a fiatal egyetemista gárda, ugyanis jóval rutinosabb ellenfelét többször kényszerítette védekezésre. A hazai környezetben, majd ötszáz néző előtt elért egy bajnoki pont bizakodásra adhat okot a mai mérkőzés előtt.

Most ismét egy erős ellenfél következik az NBIII. keleti csoportjának második fordulójában. A sárrétieknek nem indult túl fényesen a 2017/2018-as szezon, ugyanis 4-2-es vereséggel indultak Cigándon. Problémáikat növeli a mai mérkőzés előtt, hogy Cigándon két piros lapot is begyűjtöttek Bakk Ádám és Bányai Péter révén, akik így biztosan kihagyják a DEAC elleni találkozót.

Mind a DEAC, mind pedig a Füzesgyarmat a megyei I. osztályból jutott fel idén az NBIII-ba. A gyarmatiaknak egy fokkal könnyebb út vezetett a harmadosztályba, ugyanis ők nem kényszerültek osztályozóra mint a Debrecen a Körmend ellen.

A két együttes júliusi edzőmérkőzésén Debrecenben a Füzesgyarmat 4-2-re tudott győzni de mint tudjuk a barátságos mérkőzések eredményeiből nem szabad kiindulni. Azóta még összeszokottabb lett a DEAC és több új játékos is érkezett. A Tállya KSE ellen a nyolc új igazolásból hárman a kezdőcsapatban kaptak helyet, ketten pedig csereként szálltak be. A mai mérkőzésen már Balogh Krisztián és az igen komoly NBI-es múlttal rendelkező Nagy Zoltán is Sáfár László rendelkezésére állhat. A "régi motorosok" közül megmaradt egy igen erős mag a kezdőcsapatban, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az egy bajnoki pontot érő találatot a tavalyi házi gólkirály Csörgő Krisztián jegyezte. A mai mérkőzés előtt ismét nagy kérdés, hogy Sáfár mester melyik kapusának szavaz bizalmat idegenben. A Csúri-Sáfár-Dukát hármas közül bárkire essen a választása, nehéz feladat elé állítja majd a gyarmati csatárokat.

A DEAC együttese nem titkoltan pontokért utazik a Sárrét fővárosába. Amennyiben a múltheti játékot és iramot még egy szinttel emelnék Vékei Nándorék nem lenne elképzelhetetlen, hogy három bajnoki ponttal ünnepeljék az Augusztus 20-át. Természetesen a hazai környezetben játszó Füzesgyarmati SK-nak is lesz ehhez egy-két szava, akiknek az idegenbeli fiaskó után most mindenképpen javítaniuk kellene. A 17 óra 30 perckor kezdődő találkozón kiderül, hogy melyik megyei bajnok az erősebb! 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: K. Alexandra
közzétéve: 2017-08-19 14:43:39

további cikkek a témában
Responsive image
A Sényőt is legyőzték a futballistáink

K. Alexandra * 2019-09-01 20:19:00

Responsive image
Újabb duplában bízik a gólvágónk

K. Alexandra * 2019-09-06 12:42:00