Megerősödve vág neki a DEAC a tavaszi szezonnak: DEAC-Füzesgyarmati SK beharangozó

2018-02-28 15:59:06

Szombaton délután hazai környezetben fogadja a télen nagy erősítéseken átesett DEAC a tabella nyolcadik helyén álló Füzesgyarmat csapatát. Rajtol a tavaszi szezon,  azonban az időjárás még közbeszólhat!

Kilencvennégy nap telt el az őszi szezonban lejátszott utolsó forduló óta. Akkor a DEAC a Tállya otthonában 3-1-es vereséggel búcsúzott a 2017-es esztendőtől. Most, az új év első tétmérkőzésén Sáfár László alakulata szeretne repülőrajtot venni. és már a Füzesgyarmat ellen elkezdeni gyűjteni a tervezett tavaszi bentmaradáshoz szükséges  pontmennyiséget. Nem vár azonban könnyű feladat az egyetemistákra, hiszen egy nagyon szervezett és komoly ambíciókat dédelgető csapat látogat Debrecenbe a Füzesgyarmat személyében. Boros Tibor vezetőedző sem tétlenkedett a téli felkészülési szezonban, a debreceniekhez hasonlóan ő is több helyen megerősítette a gyarmatiak keretét.

VISSZATEKINTŐ

Mielőtt rákanyarodnánk a jelenre, nézzük meg, hogy mi történt az őszi szezonban.

A DEAC a Hajdú-Bihar megyei első osztály bajnokaként és a Körmendet legyőzve az osztályozón jutott fel az NBIII-ba. A klub akkor ragaszkodott az addigi filozófiájához és javarészt fiatal labdarúgókkal töltötte fel a keretet amellett, hogy megmaradt a megyei bajnokságot nyerő csapat gerince.  A történelmi szezon a magasabb osztályban álomszerűen indult. Az első öt fordulót követően három győzelem (egyebek mellett a Füzesgyarmat ellen is) egy döntetlen és egy vereség. Ekkor tíz ponttal a tabella harmadik helyén állt a DEAC és kevesen gondolták, hogy ritkán látott mélyrepülés következik. Két vereség Salgótarján és Balassagyarmat ellen, majd egy 3-2-es győzelem Tiszaújvárossal szemben.  A neheze ezután jött. Szeptember 30-a után öt fordulón keresztül pont nélkül maradt a Debrecen és jócskán hátracsúszott a tabellán. Hazai környezetben a Jászberény elleni 2-2 némi reményt adott az utolsó két létfontosságú fordulóra a DVTK II. és a Tállyával szemben. Sajnos a „kiesési” derbiken mindkétszer alul maradt a DEAC és tizennégy ponttal így a tabella utolsó előtti, tizenötödik helyén vonulhatott téli pihenőre. A tabella hátsó része azonban nagyon sűrű. Hat ponton belül van hét együttes is, ez pedig bizakodásra adhat okot, hiszen egy jó tavaszi rajttal hamar elmozdulhat a DEAC a kieső zónából. Érdekesség, hogy lőtt gólok tekintetében a DEAC erősen a középmezőnyhöz tartozott a maga huszonegy találatával, azonban a harmincnyolc kapott gól magasan a liga legrosszabb mutatója. Érthető volt tehát, hogy télen a védelmet szerette volna megerősíteni Sáfár László. A házi góllövőlista élén Nagy Dávid végzett nyolc találattal, akire tavasszal is fontos feladat vár ezen a fronton.

Ellenfelünk a Füzesgyarmati SK szintén megyei bajnokként került az NB3-ba. Ők rosszul kezdtek, majd a bajnokság közepén kiegyensúlyozott teljesítményüknek köszönhetően stabilan megragadtak a felsőházban. A télen újabb idegenlégiósokkal megerősített füzesiek a tavaszi folytatást a nyolcadik helyről várják, azonban ha Debrecenben kikapnak, csupán négy pontra olvadna a két gárda közötti különbség a tabellán!

TÉLI FELKÉSZÜLÉSI SZEZON

Január közepén kezdte meg a DEAC a felkészülést a tavaszi idényre. A télen komoly mozgáson ment keresztül a csapat. Máté Péter és Spitzmüller István személyében két nagyon rutinos játékosT sikerült igazolnia fekete-fehéreknek. Mellettük még érkezett Nagy Róbert és Tatár Eduárd, akik szintén sokat hozzátehetnek majd a tavaszi, remélt meneteléshez. Az átigazolásokról bővebben itt olvashatnak: http://deac.hu/hirek/labdarugas/311/nb-i-es-ersts-a-deac-labdargcsapatnl.  A távozók oldalán főleg olyan játékosok találhatóak, akik ősszel nem tudták magukat beverekedni a kezdőcsapatba. Távozott Dukát Péter, Posta Norman, Simonka Richárd, Illés Dávid, Bencze Donát és Nagy Attila. Sáfár mester elmondása szerint jól sikerült a felkészülési szezon, és az edzőmérkőzéseken is látszott az elvégzett munka eredménye, így bizakodva várhatják a márciusi szezonrajtot.

A JELEN

Mindkét csapat harcra készen várná a szombati idényrajtot, azonban az időjárás közbeszólhat. Az elmúlt napok havazása és mínuszai miatt a Dóczy József utcai Egyetemi Sportpálya gyepszőnyege nincs játékra alkalmas állapotban. Az MLSZ csütörtökön dönt arról, hogy megrendezik-e a mérkőzést. Amennyiben sor kerül a találkozóra, akkor 14 óra 30 perctől fog újtára indulni a labda a sporttelepen. A mérkőzésre a belépés ingyenes. Várunk minden szurkolót!

A pálya kedden...

NB3 Keleti csoport 17. forduló

2018.03.03. 14:30 (SZOMBAT)

DEAC-Füzesgyarmati SK

Esemény a facebookon: https://www.facebook.com/events/157926111532598/ Csatlakozz facebook közösségünkhöz!


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző:
közzétéve: 2018-02-28 15:59:06

további cikkek a témában