NB I-es erősítés a DEAC labdarúgócsapatánál

2018-02-23 08:53:08

Négy labdarúgót igazolt a téli átigazolási időszakban DEAC NB III-as labdarúgócsapata. Közöttük két olyan futballistát, akik jelentős NB I-es múlttal rendelkeznek. Mostantól a DEAC-ot erősíti Máté Péter és Spitzmüller István, mindketten pályára léptek korábban a DVSC-ben és más élvonalbeli csapatokban is. A másik két érkező a szintén NB I-es múlttal is rendelkező Nagy Róbert, valamint Tatár Eduárd, mindketten debreceni nevelésű játékosok.

Máté Péter a Nyíregyháza Spartacus FC, Spitzmüller István a Salgótarján, Nagy Róbert az FC Tiszaújváros, míg Tatár Eduárd a Balkányi SE együttesétől szerződött a DEAC-hoz. Mind a négyen ezer szállal kötődnek Debrecenhez.

A játékosok érkezését csütörtök kora este, sajtótájékoztatón jelentették be, amelyen részt vett Bács Zoltán is. A Debreceni Egyetem kancellárja emlékeztetett arra, hogy az elmúlt nyáron számtalan DEAC csapat jutott magasabb osztályba, így a nagypályás labdarúgó együttes is. Megjegyezte, tudták, nem lesz könnyű dolguk. - Egy olyan koncepcióval áll az egyetem a sport mögött, ami nem általános a sportéletben. Mint minden más területen, néha szükségesek a változtatások, szükségesek az erősítések, ez így van a mi labdarúgóinknál is. Nagyon örülök, hogy olyan játékosok érkeztek az egyesülethez, akik az egyetem hallgatói, vagy azok lesznek a jövő évtől. Olyan játékosok, akiknek elég jó nevük van ebben a szakmában. Meg vagyok győződve arról, hogy segíteni tudják majd a DEAC koncepcióját mind a pályán, mind pedig a pályán kívül – mondta Bács Zoltán kancellár, aki hozzátette, bízik benne, hogy mindkét fél tud majd segíteni a másiknak saját céljai elérésében.

A Lokival öt bajnoki címet és ugyanennyi Magyar Kupát nyert, továbbá a BL-t és az Európa-Ligát is megjárt Máté Péter a csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta, hamar meg tudtak állapodni az átigazolásról. „-A szakosztályvezető, Pöszmet Tibor keresett meg, hogy nem folytatnám-e a pályafutásomat a DEAC-ban. Nagyon rövid időn belül kezet tudtunk fogni, mert olyan koncepciót vázolt fel, ami egyezik a saját elképzeléseimmel. Mindent meg fogok tenni, hogy a tudásommal és a rutinommal hozzájáruljak ahhoz, hogy a kitűzött célokat elérjük” – tette hozzá a rutinos belső védő. A Debreceni Egyetem II. éves sportszervező szakos hallgatója azt is elmondta, hogy ha ugyanazt meg tudják valósítani a bajnokikon, mint amit a mögöttük álló edzőmérkőzéseken, akkor merészebb álmaink is lehetnek, mint a bennmaradás. Hangsúlyozta, a szakmai munka a csapatnál NB I-es szintű, és ezért remek állapotban vannak a játékosok.

Spitzmüller István elsősorban a családja miatt szeretett volna újra Debrecenben játszani, de fontos szempont volt a döntésben az egyetem is. „- Sikerült azt a szakot kiválasztani az egyetemen, amellyel már a privát szférámra is tudok készülni a labdarúgás mellett. Emellett a DEAC-ban megtaláltam azt a csapatot, amelyben nagyon jól érzem magam, mivel egy nagyon fejlődőképes csapatról van szó” – mondta a 28 éves védekező középpályás.

Sáfár László vezetőedző a sajtótájékoztatón emlékeztetett, a nyáron nem minden esetben sikerült jó döntést hozniuk az átigazolások tekintetében, így télen arra a döntésre jutottak, hogy mindenképpen frissíteni kell a kereten. „Ez meg is történt, négy új játékost igazoltunk. A védelem megerősítése volt az elsődleges célunk. Az, hogy az újak minden szempontból tudjanak segíteni a csapatnak. Főleg egy kicsit a rutin tekintetében, hiszen nagyon fiatal volt a csapatunk ősszel. Minden szinten arra törekedtünk, hogy olyan játékosokat igazoljunk, akik pozitív hatással lesznek a csapatra.” A vezetőedző elmondta azt is, hogy az újak beilleszkedésével nem volt gond, hiszen mindenki tisztában van a játékosok múltjával, illetve nagyon jó a közösség a csapaton belül. A tréner kitért arra is, hogy tavasszal a stabilitáson lesz a hangsúly, illetve, hogy taktikailag fejlődjön a gárda. Úgy fogalmazott, hogy mind szellemiségben, mind pedig játékban szeretnének előre lépni, és ha ez megtörténik, akkor eredményesebbek lehetnek, s erre a „gerincre” lehet majd alapozni. A DEAC célja továbbra is az NB III-as tagság megőrzése, ami a vezetőedző szerint elérhető.

Pöszmet Tibor szakosztályvezető zárásként hozzátette, a védősor megerősítése után most a támadó szekció eredményesebbé tételén fáradoznak. Több játékossal is kapcsolatban állnak, így nem kizárt, hogy hamarosan támadókkal is bővülhet a keret.

Nem sokat kell már várni arra, hogy az új játékosokat és a megerősített együttest „élesben” is láthassa a fociszerető debreceni közönség. A DEAC labdarúgócsapata március 3-án, hazai pályán vág neki a tavaszi szezonnak az NB III. keleti csoportjában. A legénység a Füzesgyarmatot látja vendégül jövő hét szombaton, 14.30-tól a DEAC pályán.

További képek a galériában.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-02-23 08:53:08

további cikkek a témában
Responsive image
Kétgólos hátrányból álltunk fel

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-11-17 16:31:00

Responsive image
A Cigánd sem tudta megtörni a DEAC lendületét

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-28 19:54:00

Responsive image
Sáfár László értékelte NB III-as csapatunk szereplését

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-06-11 15:21:00