Két felkészülési mérkőzést is játszunk ezen a héten

Frissítés: 2020-02-11 15:39:56

A Debreceni Egyetem labdarúgóinak március közepén folytatódik a bajnokság. Schön László legénysége gőzerővel készül a tavaszi idényre, játékosaink a héten két edzőmeccset játszanak. Vezetőedzőnkkel többek között a keretben történő változásokról és az eddigi találkozókon szerzett tapasztalatokról beszélgettünk.

Negyedik hete tart a felkészülés. Hol tartunk a munkában?

Schön László: Az edzéseken pozitív impulzusok értek. Nem érheti kritika a fiúkat, hiszen becsületesen végzik a feladatukat. Eddig azt kaptam vissza, amire számítottam, úgy gondolom, jó úton járunk. A monotonitást igyekszünk különböző csapatépítő programokkal megtörni, a napokban például bowlingozni voltunk. Szerencsére komolyabb sérülés nem nehezíti a dolgunkat, ám sokat dolgozunk a műfüvön, ami igénybe veszi az ízületeket.

Rezes László személyében egy nagyon rutinos játékossal bővült a keretünk.

Schön László: Így igaz, Lacit kiváló labdarúgónak tartom. Támadó futballban gondolkodom, ebben neki óriási szerepe lehet. Az is pozitívum, hogy több játékrendszerben is bátran bevethetem őt.Milyen változások lehetnek még a csapatnál?

Schön László: Az már eldőlt, hogy Sütő Balázs visszatér a Lokihoz. A felkészülés elején több próbajátékost is teszteltünk, de tőlük elköszöntünk. A héten véglegessé válik a keretünk, nem zárom ki, hogy lesz még érkező. Egyébként felesleges lett volna nagyon belenyúlni a csapatba, mivel a játékosok az ősszel remek teljesítményt nyújtottak a bajnokságban.

Két edzőmeccset játszottunk eddig. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott?

Schön László: A DVSC második együttese ellen abból a szempontból nem volt könnyű dolgunk, hogy a mérkőzés előtt nem tudtunk füves pályán készülni. Emellett a Lokiban több NB I-es tapasztalattal rendelkező játékos lépett pályára. Szombaton a Nagyhalászt fogadtuk. A találkozón rengeteg egyéni hibát követtünk el, ami a fáradtság számlájára is írható. A vereségek ellenére nem vagyok csalódott, hiszen van még időnk a javításra. Nagyon hosszú volt a szünet az őszi szezont követően, a srácoknak újra fel kell venniük a ritmust.

Szerdán a Tállyához utazunk, pénteken pedig a Budaörs jön hozzánk.

Schön László: Igen, ezen a héten már két összecsapás vár ránk. Ismét lehetőségem nyílik arra, hogy a játékosaimat még jobban megismerjem. Emellett próbáljuk megtalálni azt a felállást, amely ütőképes lehet a tavaszi idényben. 

 
 

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-02-11 15:31:00

további cikkek a témában
Responsive image
Mindenből egy

Biró Ádám * 2018-08-13 13:11:00