Rezes László a DEAC-ban folytatja

Frissítés: 2020-02-04 10:57:24

Jelentős NB I-es múlttal rendelkező játékost igazolt a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata. A 32 éves középpályás meghatározó tagja lehet a feljutásért küzdő együttesnek.

Rezes Lászlóval erősített a DEAC labdarúgócsapata. A középpálya több posztján bevethető 32 éves játékos jelentős NB I-es múlttal rendelkezik, hiszen 82 bajnokin lépett pályára az élvonalban. Tizenegy nemzetközi találkozón is szerepet kapott, a DVSC labdarúgójaként Bajnokok Ligája és Európa-liga selejtező-mérkőzéseken játszott, többek között a Club Brugge, a BATE Boriszov, a PSV Eindhoven és a Basel ellen futballozott. Az élvonal mellett 114 NB II-es bajnoki is van a háta mögött.

Rezes László egyébként a DVSC utánpótlásában nevelkedett, majd 2006-ban felkerült az első kerethez. Nyolc éven keresztül volt a Loki játékosa, közben kölcsönben szerepelt a Kecskemét és a Vasas csapatában is. 2014-ben Nyíregyházára igazolt, onnan tért vissza, és mostantól a DEAC sikerért küzd.


Jávor András, a DEAC elnöke, Rezes László és Lenténé Puskás Andrea ügyvezető elnök 

A négyszeres magyar bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes középpályás úgy érzi, jó helyre került, és már nagyon várja a tavaszi szezont.

- Nagyon örülök, hogy ismét debreceni csapatban futballozhatok – kezdte Rezes László. - Nem ismeretlen számomra a társaság, hiszen több labdarúgóval korábban már együtt játszottam, igaz, azóta eltelt jó pár év. Az, hogy ismerjük egymást, csak előnyt jelenthet a célunk elérésében, az NB II-es feljutásban. Szerintem erre minden esélyünk megvan. Ősszel már készültem együtt a gárdával, mivel szeptemberben jöttem el Nyíregyházáról, és utána lehetőséget kaptam, hogy rendszeresen járjak edzésekre, így nem estem ki a ritmusból. Már akkor felmerült a leigazolásom, ám adminisztrációs okok miatt erre csak most kerülhetett sor. Tavaly jártam ki a DEAC meccseire, megnéztem a csapatot, nagyon tetszett, amit láttam. Azt gondolom, jó helyre kerültem, amikor edzésre megyek, a pálya mellett családokat, gyerekeket látok, és ez a közeg nagyon megfogott. Várom már a tavaszi szezont. Tizenkét bajnoki meccs áll előttünk, a két pont hátrány hamar ledolgozható. Fontos a jó rajt, és onnantól nincs megállás.

A DEAC labdarúgószakosztályának vezetője, Pöszmet Tibor szerint Rezes László sokat tud majd hozzátenni ahhoz, hogy a csapat elérje célját.

- A szakmai stábbal egyeztetve fontos volt, hogy a támadó szekcióba, illetve szélre igazoljunk valakit – fogalmazott Pöszmet Tibor. – Rezes László személyében olyan játékost találtunk, aki több poszton bevethető, mérkőzéseket tud eldönteni, veszélyesek a pontrúgásai és képes váratlan megmozdulásokra. Laci már edzett velünk az előző szezonban, megismertük, ő is minket, és egymás mellett döntöttünk. Abban biztos vagyok, hogy a csapatba nem csak a futballtudása miatt illik. A tapasztalata, emberi értékei mellett is tökéletes tagja lesz a DEAC-családnak. Nem ismeretlen a közeg számára, hiszen több játékossal régebben is együtt futballozott. Reméljük, segít a céljaink elérésében, és mi is tudjuk támogatni abban, amit a labdarúgásban szeretne még elérni, megmutatni az aktuális értékeit, akár a debreceni közönségnek is – zárta szavait a szakosztályvezető.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Nyitrai Daniella
közzétéve: 2020-02-04 10:45:00

további cikkek a témában
Responsive image
Elpártolt tőlünk a szerencse Nyírbátorban

Nyitrai Daniella * 2017-10-24 10:31:30

Responsive image
A Cigánd sem tudta megtörni a DEAC lendületét

Nyitrai Daniella * 2018-10-28 19:54:00