Bizakodva várja a folytatást Sigér Ákos

Frissítés: 2020-01-27 16:03:21

A Debreceni Egyetem labdarúgói márciusban folytathatják a menetelésüket az NB III Keleti csoportjában. A DEAC a második helyen telel, a listavezető Füzesgyarmat fórja kettő pont, a különbséget szeretnék eltüntetni Schön László tanítványai. Sigér Ákossal a téli pihenő mellett a feljutásról és az új edzőről is beszélgettünk.

Az előző héten megkezdtük a felkészülést. Milyenek voltak az edzések?

Sigér Ákos: Szerda kivételével minden nap egy tréningen vettünk részt, a hétvégét megkaptunk pihenésre. Kicsit elfáradtam, de ez ilyenkor természetes. Lehetőségünk nyílt arra, hogy a labdával és a társakkal is újra megismerkedjünk.

A tavasszal Schön László irányítja a csapatot.

Sigér Ákos: Így igaz, nekem nem ismeretlen az edző, hiszen amikor a Ceglédben futballoztam, már dolgoztunk együtt. Jó edzőnek tartom Schön Lászlót, közvetlen embernek ismertem meg. Időre lesz még szüksége ahhoz, hogy teljesen feltérképezze a játékosokat, a felkészülési mérkőzések erre kiváló alkalmat kínálnak neki.

Mennyire érte váratlanul a csapatot Kondás Elemér távozása?

Sigér Ákos: Valamilyen szinten számítottunk erre, hiszen mi is hallottuk, hogy vannak megkeresései. Ez nem is meglepő, hiszen Eli bá kiválóan dolgozott a DEAC-nál, de korábban is szép sikereket ért el. Igazából az okozott kisebb meglepetést, hogy gyakorlatilag amint befejeződött az őszi szezon, egyből Győrbe került.

Próbajátékosok is szerepelnek a DEAC-nál. Róluk mi a véleményed?

Sigér Ákos: Akadnak olyan futballisták, akiket jól ismerünk. A szakmai stáb dönt majd a sorsukról. Úgy gondolom, a felkészülési mérkőzéseken nyújtott teljesítményükkel tudják majd bizonyítani, hogy helyük van az együttesben.

A második helyről várhatjuk a folytatást. Mennyire tartod reálisnak a feljutást?

Sigér Ákos: Bízom benne, hogy sikerül átvennünk a vezetést a táblázaton. Sokan mondják, hogy a bajnokság végén kell elsőnek lenni. Hallom, hogy a füzesgyarmatiak is próbálnak erősíteni, de képesnek tartom magunkat arra, hogy megelőzzük őket. A keretünket erősnek gondolom, talán egy-két poszton szükséges vérfrissítés. A tréningeken is motiváltan tesszük a dolgunkat, a győztes mentalitás jellemzi a társaságot az edzéseken. Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a hátralévő összes meccsünket megnyerjük a tavasszal.

A Cegléd elleni mérkőzésen debütáltál a DEAC-ban. Mit gondolsz az őszi idényünkről?

Sigér Ákos: Igyekeztem a lehető legjobb játékommal segíteni a csapatot. Nem lepett meg a teljesítményünk, hasonló produkcióra számítottam. A bemutatkozásom óta csupán az ESMTK és a Gyöngyös tudott pontokat rabolni tőlünk. Főleg a fővárosiak elleni döntetlen miatt vagyok kicsit bosszús, ám az eredményeket helyén kell kezelnünk. Természetesen a Füzesgyarmat legyőzését komoly eredménynek tartom, de minden diadal ugyanolyan lényeges lesz a végelszámolásnál.

A pihenő alatt sikerült feltöltődnöd?

Sigér Ákos: A párommal Egyiptomban nyaraltunk, az ott töltött napok abszolút a passzív pihenés jegyében teltek. Emellett két teremtornán is szerepeltem, a nyíregyházi viadalt megnyertük, továbbá a gólkirályi címet is megszereztem. A szünet alatt edzőteremben jártam, futottam, tehát igyekeztem felkészülni az edzésekre.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-01-27 15:52:00

további cikkek a témában