Fájó vereség Tállyán

2017-11-28 14:30:00

Az NBIII őszi zárófordulójában a tabella utolsó helyezettjéhez látogatott a DEAC.

Hatványozottan fontos találkozó várt Sáfár László csapatára, hiszen a sereghajtó ellen győzelemmel szerettek volna búcsúzni a 2017-es naptári évtől. Egy győzelem esetén tizenhét ponttal vonulhatott volna téli pihenőre a debreceni csapat, amely jó alaphangot adott volna a tavaszi bent maradásért folytatott harcnak. Sajnos még a pontszerzés is elmaradt Tállyán, pedig reális lett volna legalább egy döntetlen.

A találkozó úgy kezdődött, ahogyan idén oly sok DEAC mérkőzés: hibával. Már a tizedik percben egy bedobást követően megtette a DEAC azt a szívességet az ellenfélnek, hogy megajándékozta egy találattal, így ismét a hajdúságiaknak kellett az eredmény után rohanni. A gólt Parnai Ákos szerezte.

A találat szerencsére feltüzelte az álmosan kezdő egyetemistákat és fokozatot tudtak váltani. Átvették az irányítást és Karikás Krisztián góljával a harmincharmadik percben egyenlíteni tudtak. Sajnos nem örülhettünk azonban sokáig, miután három perccel később egy vitatható bírói ítéletet követően (Ménes Mátét könyökölték le a saját tizenhatosánál) Lippai Ákos szépségdíjas gólt csavart Csúri Bence kapujába. Ezzel 2-1-es hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a felek.

A második játékrészben is megvoltak a DEAC helyzetek, kétszer vihették egy az egyben kapussal a labdát, míg Katona Tamás fejében is benne maradt egy találat egy szögletet követően. Az a fránya helyzetkihasználás…

Hajtott, küzdött, akart a csapat de nem jött össze az egyenlítő gól. Az ellenfél természetesen az utolsó utáni percben egy szerencsés találattal tovább növelte az előnyét, így az eredményjelzőn a kissé túlzó 3-1-es végeredmény állt kilencvenhárom perc játék után.

A DEAC így vereséggel zárta az NBIII Keleti csoport őszi szezonját és tizenhat fordulót követően a tabella utolsó előtti helyén áll tizennégy ponttal. A Tállya győzelmével esélyt adott önmagának és egy pontra felzárkózott a DEAC-ra a téli pihenő előtt.

Természetesen nincs még semmi veszve, hiszen féltávnál a bent maradást jelentő tizenharmadik helytől három pontra van a DEAC és egy jó téli felkészüléssel számos nagy sikert arathat tavasszal a debreceni egyetemista gárda. Az nem is lehet kérdés, hogy bent marad a csapat, hiszen Debrecennek szüksége van egy NBIII-as gárdára!

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16963/16/1247347.html


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-11-28 14:30:00

további cikkek a témában