Schön Lászlóval vágunk neki a tavaszi szezonnak

Frissítés: 2020-01-15 16:49:28

A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata Schön László személyében megtalálta az új vezetőedzőjét. A 45 esztendős szakember legutóbb a Ceglédet irányította. Játékosaink hétfőn kezdik meg a felkészülést.

Szerda délután sajtótájékoztató keretében mutattuk be futballistáink új trénerét. Kondás Elemér helyét Schön László veszi át a kispadon. Az edző legutóbb a szintén az NB III. Keleti csoportjában érdekelt Ceglédet irányította.

"Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek. Szeretnék megfelelni az elvárásoknak. Kondás Elemér személyében egy kiváló szakember irányította a DEAC-ot. Ami jól működik, azon nem érdemes sokat változtatni" - fogalmazott Schön László.

Pöszmet Tibor elmondta, klubunk az ország legnagyobb egyetemét képviseli, így ezt is figyelembe kellett venni a döntésnél. Szakosztályvezetőnk hozzátette, bízik benne, hogy a legjobb megoldást találták.

"Nehéz héten vagyunk túl, de immáron nem visszafelé, hanem előre tekintünk. A szezon előtt a lehető legjobb teljesítményt vártuk el a csapattól. A kemény munka eredménye a mostani helyezésünk" - jelentette ki Lenténé Puskás Andrea, az ügyvezető elnök.

"Két szempontot is figyelembe vettünk a döntés előtt. Az eredményesség fontos, de emellett szeretnénk, ha az egyesület megtartaná egyetemi jellegét. Hiszünk a feljutásban" - mutatott rá Jávor András, a DEAC elnöke.

Schön László bemutatása

A 45 éves szakember játékosként Tatabányán nevelkedett, itt mutatkozott be a felnőttek között is. Később megfordult Dorogon, valamint osztrák csapatoknál futballozott. Az edzősködést nevelőegyesületénél kezdte 2009-ben, az utánpótlásban dolgozott, majd 2017 nyarán az akkor NB II-ben szereplő Ceglédi VSE-nél először másod-, majd másfél évvel később vezetőedző lett. Ezután stabilabbá vált a csapat, de már nem tudta megmenteni a kieséstől. Az NB III-ban is maradt a Pest megyei alakulatnál, amely jól szerepelt az ősszel, harcban van a visszajutásért, hiszen tizenhat forduló után a harmadik pozíciót foglalja el a Keleti csoportban, hét ponttal van lemaradva a listavezető Füzesgyarmattól és öttel a második helyezett DEAC-tól.

Schön László irányításával a Pest megyei gárda a bajnokság során 30 pontot szerzett, kilencszer győzött, háromszor játszott döntetlent és négy alkalommal szenvedett vereséget (többek között a DEAC-tól). A szezon során több fiatalt is beépített a csapatba.

Schön László az őszi szezon végén két és fél év után intett búcsút az egyesületnek, a jövőben pedig a DEAC labdarúgócsapatánál azon dolgozik, hogy minél jobb eredményt érjen el a debreceni együttes.

Névjegy

Név: Schön László
Született: 1974. 10. 03., Tatabánya
Klubjai játékosként: Tatabánya (1991-1994), Dorog (1994-1995), osztrák csapatok (1995-2009)
Klubjai edzőként: Tatabánya (utánpótlás 2009-2017), Cegléd (NB II, NB III 2017-2019)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2020-01-15 15:51:00

további cikkek a témában
Responsive image
Sándor Tamás is a DEAC-hoz igazolt

Biró Ádám * 2019-07-06 13:44:00

Responsive image
Magyar Kupa: Szarvasra utazik a DEAC

Biró Ádám * 2018-09-04 13:42:00