Az utolsó 10 percben bukott nagyot a DEAC Kazincbarcikán

2017-11-21 08:00:00

Megyei felnőtt labdarúgó csapataink utolsó őszi mérkőzésüket játszották a hétvégén, míg az NBIII-ban az utolsó előtti fordulót rendezték a 2017-es évben. A DASE Hajdúnánáson, a DEAC Kazincbarcikán szenvedett vereséget. A DEAC II. őszi bajnokként Nádudvaron 4-1-es győzelemmel búcsúzott a félszezontól.

DEAC

Az NBIII tizenötödik fordulójában két, a kiesés menekülő csapat találkozott Kazincbarcikán. A DEAC a DVTK II. vendége volt. A két együttest csupán két pont választotta el a tabellán a mérkőzés előtt, így kiemelt jelentőségű volt mindkét gárda számára a három pont megszerzése. A DEAC az előző fordulóbéli Jászberény ellen elért döntetlenből erőt meríthetett erre a roppant fontos csatára. Nagy Zoltán kiállítása miatt nem utazhatott el Barcikára, illetve Csörgő Krisztián sem állt Sáfár László rendelkezésére.

Az ellenfelünknél több NBI-ből ismert név is lehetőséget kapott. A legismertebben a volt válogatott Lipták Zoltán neve csenghet, aki belsővédőként játszott a vasárnapi meccsen.

A Jászeberény elleni találkozóhoz hasonlóan ismét álmosan kezdtek a debreceniek, akik már a hetedik percben hátrányba kerültek. Tóth Barnabás egy szöglet után volt eredményes.

Ezt követően kiegyenlített játék folyt, egyik csapat sem tudott érdemben a másik fölé kerekedni. Mindkét oldalnak akadtak helyzetecskéi de újabb gólok csak az utolsó húsz percben születtek. Sajnos három is, de egyiket sem DEAC játékos jegyezte. A hetvenkettedik percben Bacsa Patrik egy indítást követően két védőt is lecselezve lőtt a DEAC kapujába. Majd, az utolsó két percben nagyarányúra nőtt a DVTK győzelme. Előbb Nagy Tibor a nyolcvankilencedik minutumban húsz méterről lőtt óriási gólt, majd egy perccel később Bacsa Patrik állította be a 4-0-s végeredményt a DVTK II. számára.

A DEAC vereségével a két együttes helyet cserélt a tabellán, a DVTK a tizennegyedik, míg a DEAC a tizenötödik kiesést jelentő helyen várhatja az utolsó őszi fordulót. A DEAC november 26-án a sereghajtó Tállya otthonába látogat.

Edzői értékelések:

Sütő Szilárd: - Végig kontrolláltuk a mérkőzést és teljesen megérdemelten nyertünk, még ilyen arányban is. Gratulálok a játékosoknak, mert ma a pálya talaja bár nem volt alkalmas arra, hogy futballmérkőzést játszanak rajta, de mindenki maximálisan odatette magát.

Sáfár László: - Szerencsétlenül jött ki, hogy az ellenfél jól állt fel, ettől függetlenül nem volt négy gól a két csapat között. Ha 1-0-nál nem hibázunk ziccert, szorosabb lett volna a vége.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16963/15/1247333.html

DASE

Nem sikerült pontokkal búcsúztatni a 2017-es esztendőt a DASE számára. Dér Istvánék a tabella negyedik helyén álló Hajdúnánástól szenvedtek 4-1-es vereséget idegenben. Egyetlen találatunkat Gellérfi Sándor szerezte. A DASE a Hajdú-Bihar Megyei I. osztályban az őszi szezont követően a tabella tizedik helyéről várhatja a februári folytatást. A DASE mérlege: tizenöt mérkőzés, öt győzelem, két döntetlen, nyolc vereség, tizenhét megszerzett pont. A házi góllövőlista élén Sütő Balázs végzett öt találattal.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17082/15/1256578.html

DEAC II.

Őszi bajnokként utazhatott Nádudvarra a DEAC II. a megye II. őszi zárófordulójában. Katona Lászlóék úgy búcsúztak a félszezontól, ahogyan egész ősszel játszottak. Remek játékkal, végül 4-1-re győzték le a Nádudvart és magabiztos nyolc pontos előnnyel vonulhatnak téli pihenőre. Góljainkat Csák Zsolt (mesterhármas) és Tar Gergő szerezték. A DEAC II. őszi mérlege: tizennégy mérkőzés, tizenhárom győzelem, egy vereség, harminckilenc pont. Csapatunk legeredményesebb játékosa Csák Zsolt lett egészen elképesztő 31 rúgott góllal. Gratulálunk a DEAC II. őszi bajnoki elsőségéhez!

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17088/14/1260438.html


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-11-21 08:00:00

további cikkek a témában