Gólparádéval zártuk az őszi szezont

Frissítés: 2019-12-01 17:48:17

Hazai pályán játszhattak a DEAC NB III-as labdarúgói a naptári év utolsó összecsapásán. A Debreceni Egyetem együttese magabiztosan futballozott a Tállya ellen, és végül ötgólos sikert aratott. A találkozó gyászszünettel kezdődött, amelyen megemlékeztek a DEAC egykori elnökéről, Csende Sándorról.

Advent első vasárnapja napos időt, de téli hideget hozott, amitől szerencsére nem fagytak le a hazai játékosok. A DEAC lendületesen kezdett, szépen építette fel támadásait, amelyek egyre nagyobb veszélyt rejtettek magukban. Hamar sikerült is feltörni a vendégek védelmét: a sok beadással kísérletező Karikás Krisztián a 18. percben jobbról megtalálta Patócs Richárdot, aki kapásból a bal alsóba helyezett. A folytatásban tovább domináltak a debreceniek, melynek eredménye kilenc minutummal később egy újabb Patócs gól lett. Ám a gólparádé ezzel nem ért véget. Tíz perc elteltével egy újabb látványos támadás következett, Karikás remekül passzolt középre, ahol Bárány Donát egyből tálalt a tizenhatos vonalánál érkező Sigér Ákosnak. A középpályás pedig balról kapásból kilőtte a bal felső sarkot a lécet is érintve. Ám a remek csapatjáték után egy egyéni megvillanásból is eredményesek voltak a hazaiak: Sándor Tamás kapott középen a büntető terület előterében remek labdát és három embert kicselezve, majd a kapus mellett eltolva lőtte meg csapata negyedik találatát a félidei szünethez közeledve.

A folytatásban a forgatókönyv nem változott: a DEAC támadt, míg a kósza helyzetekig jutó Tállya kontrákra próbált berendezkedni. Újabb gyors góllal azonban növelte előnyét a DEAC. Sándor távoli lövése az 50. percben megpattant egy hazai védőn, amely mindenkit megzavart kivéve Bárányt, akinek csak annyi dolga volt, hogy az üres kapuba helyezze a felé irányuló játékszert. Bár a játékvezető először nem adta meg a találatot, de a partjelzővel konzultálva végül mégis középre mutatott. A Debreceni Egyetem labdarúgói továbbra is lendületben maradtak, közülük Patócs nagyon aktív volt, helyzetekig és kapufáig is eljutott, de a következő gólt a csapatkapitány, Spitzmüller István szerezte meg, aki távolról szépen helyezett a bal felső sarokba: 6-0. Tállyának azonban erre már volt egy szerencsés válasza, miután a csereként beállt Nagy Zoltánról a kapuba pattant a bőr a 72. percben. A hajrához közeledve egyre biztosabb volt, hogy itthon marad a három pont és ezt végül Urbin Péter biztosította be azt követően, hogy egy jobboldali beadás után visszatett labdát hat méterről a kapu jobb alsó sarkába bombázott. A végén a Tállya még szépített Toldi András büntetőjével, de ezt nem osztott, nem szorzott, a DEAC magabiztos, 7-2-es sikerrel zárta az őszi szezont.

„Elégedett voltam a csapat teljesítményével és a támadójátékkal, de azt sajnálom, hogy két gólt kaptunk” – értékelte a mérkőzést Kondás Elemér szakmai igazgató. – „Összességében jól futballoztak a srácok, a széleken és középen is jól működött a támadójátékunk. A középpályások remekül szervezték a játékot, jók voltak az indulások, hátul pedig stabilak voltunk. Ez a meccs méltó lezárása volt ennek az évnek. Köszönöm a játékosoknak a féléves munkáját, mert nagyon jól dolgoztak mindannyian.”

Ezzel a győzelemmel a második helyen telelhet a DEAC a harmadosztály Keleti csoportjában, és mivel a Füzesgyarmat 1-1-es döntetlent játszott Cegléden, így mindössze két ponttal vannak lemaradva a debreceniek a listavezetőtől.

Fotók: Derencsényi István

NB III. Keleti csoport 17. forduló

DEAC – Tállya 7-2 (4-0)
Gólszerzők: Patócs (18., 27.), Sigér (38.), Sándor (43.), Bárány (50.), Spitzmüller (70.), Urbin (78.), illetve Nagy Z. (72. - öngól), Toldi (87.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-12-01 17:47:31

további cikkek a témában
Responsive image
Győzelmet ért a parádés öt perc

Makranczi László * 2018-11-18 11:12:00

Responsive image
Idegenbeli megmérettetések várnak csapatainkra

Makranczi László * 2017-09-08 19:10:00

Responsive image
A listavezető ellen javíthatnak a DEAC futballistái

Makranczi László * 2018-09-28 15:28:00