Parádés győzelmet arattunk

Frissítés: 2019-11-25 10:35:13

A Debreceni Egyetem futballistái Putnokon vendégeskedtek vasárnap délután. A meccs első játékrésze nem hozott gólt, de a szünet után Kondás Elemér legénysége bő fél óra alatt eldöntötte a három pont sorsát. A meccs hőse Bárány Donát volt, fiatal csatárunk három góllal járult hozzá a diadalhoz.

Az NB III. Keleti csoportjában már a 16. fordulót rendezték meg a hétvégén. A DEAC a Putnokkal csapott össze a mostani játéknapon. A putnokiakkal már a bajnokság elején találkoztunk, az augusztusi mérkőzés 2-2-es döntetlennel végződött a Dóczy József utcában. Ellenfelünk jó formában várhatta a kezdő sípszót, hiszen előző öt bajnokiját megnyerte.

Az első félidőben csapatunk birtokolta többet a labdát. Több helyzetet is kidolgoztunk, de ekkor még nem tudtuk bevenni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ellenlábas kapuját. A gólszerzéshez legközelebb Sándor Tamás járt, de középpályásunk kísérlete a kapufán csattant. Az első 45 perc krónikájához hozzátartozik, hogy Balogh Krisztiánt sérülés miatt le kellett cserélni, a helyét Patócs Richárd vette át.

A térfélcserét követően nem sokat teketóriáztunk, hiszen az 52. minutumban megszereztük a vezetést. Urbin próbálkozását még védte Pomozi, de a kipattanónál Bárány Donát volt a legéberebb. Kicsit később Urbin lekészítése után Sigér lőtt a bal alsóba. Sigér első bajnoki találatát szerezte a DEAC mezében. A 62. percben végleg eldőlt az összecsapás, hiszen egy hosszú indítás után a hazaiak hálóőre nem tudott tisztázni, ezt pedig megbüntette Bárány. Fiatal csatárunk brillírozott a találkozón, mivel harmadszor is beköszönt a 78. percben. A folytatásban Nyitrai Dávid harcolt ki tizenegyest, a labda mögé a sértett állt, Nyitrai lába nem remegett meg, szépített a Putnok.

Sigér Ákos szerint végig kézben tartották a találkozót. - Szerencsére a második félidőben gólra tudtuk váltani a lehetőségeinket. Igazi csapatmunka volt ez a győzelem, mindenki elvégezte a feladatát. Természetesen örülök a találatomnak, egy szép támadást fejeztem be. Remélem a folytatásban is ki tudom venni a részemet a győzelmekből, és a hangsúly az utóbbin van - fogalmazott Sigér.
4-1-es diadalunknak hála őrizzük a második helyünket a táblázaton. Alakulatunk az év utolsó bajnokiján a Tállyát fogadja jövő vasárnap.

A forduló egy érdekes eredményt is hozott, következő vetélytársunk az Ózdot győzte le 29-0-ra! A listavezető Füzesgyarmat pedig a Jászberény ellen sem botlott, a gyarmatiak 2-0-ra verték a berényieket.

A megye I.-ben a DEAC II. a Hosszúpályi otthonában szerezte meg a három pontot Csák Zsolt és Molnár Márton találatainak köszönhetően.

NB III. Keleti csoport 16. forduló
Putnok FC-DEAC 1-4 (0-0)
gólszerző: Nyitrai (86. - 11-esből), ill. Bárány (52., 62., 77.), Sigér (58.)

Megye I., 16. forduló
Hosszúpályi SE-DEAC II. 0-2 (0-2)
gólszerző: Csák (17.), Molnár (39.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-11-24 15:33:00

további cikkek a témában
Responsive image
A hajrában jött a „dráma”

Biró Ádám * 2018-08-12 10:00:00