Két gólos hátrányból állt talpra a DEAC

2017-11-15 14:00:00

Igazán izgalmas mérkőzéseket hozott a hátunk mögött hagyott hétvége. Felnőtt labdarúgó csapataink utolsó hazai bajnokijukon szerepeltek az Egyetemi sporttelepen 2017-ben. Egy sima győzelem, egy izgalmas döntetlen és egy vállalható vereség a hétvége mérlege.

DEAC

NBIII-as együttesünk rossz passzban várta utolsó hazai szereplését, miután az elmúlt öt bajnokin még pontot sem tudott szerezni Sáfár László csapata. Szombaton a tabellán nyolcadik Jászberény látogatott a hajdúságba és sokáig úgy tűnt, hogy zsinórban hatodik vereségét is elszenvedi a DEAC.

Az ötödik percben borult a hazaiak összes elképzelése, ugyanis egy szögletet követően Nagy Richárd a kapuba fejelt, ezzel megszerezve a vezetést a vendégeknek. Az első félidőben a Jászberény akarata érvényesült. A DEAC rosszul játszott nem tudott komoly veszélyt jelenteni ellenfele kapujára. A huszonhatodik percben góllá érett a Jászberény fölénye. Ismét egy szöglet utáni szituáció, amit képtelen volt levédekezni a DEAC. A fejes utáni lecsorgó labdát Túri Dániel a hálóba pofozta. 0-2

Az első játékrészben végleg eldönthette volna a találkozó sorsát a Jászberény, azonban újabb gólt már nem tudtak szerezni.

A második félidőre egy sokkal harcosabb DEAC futott ki a pályára. Ellenfelünk beleült a mérkőzésbe és elégedetten dőlt hátra a két gólos előny tudatában. Elégedettségüket a hetvenedik percben történő Nagy Zoltán kiállítás is növelte, így már nem csak gól de ember előnyben is voltak. A kiállítás viszont a vendégeket zavarta meg jobban, akik egy perccel később a középpályán eladták a labdát, amiből Nagy Dávid ugrott ki a leshatárról és hibátlanul használta ki az előtte adódó ajtó-ablak helyzetet. 1-2

A kiállítás fordulópontja volt a mérkőzésnek, ugyanis a DEAC új erőre kapott, míg a jászságiak elvesztették az irányítást. A hazaiak több helyzetet is kialakítottak és közel jártak az egyenlítéshez. A nyolcvanegyedik percben egy jobboldali beívelést követően mindenki feje fölött át szállt a labda, kivéve Katona Tamást, aki a hosszú berobbanva érkezett és nagy gólt fejelt a Jászberény hálójába. Ezzel a találattal kiegyenlített az emberhátrányban futballozó DEAC! 2-2

Az utolsó percek már nem hoztak nagy izgalmakat. A Jászberény hagyta kiénekelni a sajtot a szájából, a DEAC tíz emberrel és két gólos hátrányban is egyenlíteni tudott, nem ki akaraterőről és küzdeni tudásról tanúbizonyságot téve.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16963/14/1247330.html

Sáfár László és Karikás Krisztián interjúja elérhető a facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/CSAKADEAC/

DASE

A bajnoki címre hajtó DVSC II. látogatott vasárnap az Egyetemi sporttelepre a Megyei I. osztály utolsó előtti, tizennegyedik fordulójában. Sajnos nem borult fel a papírforma és a DVSC első csapatából is megerősített fiókcsapat sima három-nullás győzelmet aratott. A DASE az eredmény ellenére sem vallott szégyent, hiszen egy ilyen együttestől vállalható ez az eredmény. A DASE jövőhéten Hajdúnánásra utazik, ahol ugyan nem lesz könnyű a pontszerzés de Dér István csapatának jelenlegi formája alapján nem elképzelhetetlen, hogy pozitív szájízzel búcsúznak a 2017-es esztendőtől.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17082/14/1256570.html

DEAC II.

Győzelemmel zárta hazai mérkőzéseinek sorát a DEAC II. a Megyei másodosztályban. Szombaton este a debreceni derbin a DSC csapatát fogadták Katona Lászlóék. A tizenöt gólt hozó mérkőzésen tizenkétszer örülhettek a hazaiak DEAC gólnak. Molnár Márton ötször, Csák Zsolt négyszer, Párducz Tamás kétszer, Lévai Ádám egyszer volt eredményes. A mérkőzés végeredménye 12-3 lett a DEAC II. csapatának, akik már biztosan őszi bajnokok a Megye II-ben. Jövőhéten Báránd ellen idegenben zárják a 2017-es esztendőt.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt érhető el: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17088/13/1260429.html


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-11-15 14:00:00

további cikkek a témában