Búcsúztunk a Magyar Kupától

2019-10-30 15:33:00

A Debreceni Egyetem futballistáinak a Csákvár kiejtése után nem sikerült az újabb bravúr, az esélyesebbnek tartott MTK 3-0-s győzelmet aratott a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban, így a kék-fehérek folytathatják a szereplésüket a Magyar Kupában. Kondás Elemér csapata vasárnap már a Gyöngyös otthonában játszik bajnokit.

Annak ellenére, hogy a DEAC ebédidőben fogadta az MTK-t, sok szurkoló látogatott ki a stadionba. A Füzesgyarmat elleni győztes csapatunk csupán két helyen módosult, Ramos és Sidibe helyét Sándor Tamás és Bíró Péter vette át. A vendégeknél olyan rutinos futballisták is lehetőséget kaptak, mint Kanta József, Lencse László vagy Pintér Ádám.

A meccs első lövése Bárány Donát nevéhez köthető, gólerős csatárunk lapos lövése elzúgott a jobb kapufa mellett. Sándor Tamás a tizenhatos környékéről bombázott, de a kísérlete nem talált kaput. Az első játékrészben Kanta járt legközelebb a gólszerzéshez, a rutinos középpályás szabadrúgása a kapufán csattant.

A szünetben változtatott a DEAC, Urbin Pétert Sidibe Ibrahima váltotta. Sidibe becserélése majdnem jó húzásnak bizonyult, ám próbálkozását védte Varga, majd a kipattanót Bíró lőtte fölé. Az MTK-nál Vass Patrik lépett ki ígéretes helyzetben, de hosszan tolta meg a labdát, így ezt a szituációt megúsztuk. Az 57. percben hátrányba kerültünk, egy szép összjátékot követően Katona Máté járt túl a kimozduló Szabados eszén. Öt minutummal később már kettővel vezettek a fővárosiak, ekkor Nagy Zsombor szépen kezelte le a labdát, amit a bal alsóba küldött. A hajrában még egy MTK-találatot láthattak a drukkerek, Szatmári István tekerése bizonyult védhetetlennek.

3-0-s sikerének köszönhetően az MTK bejutott a legjobb 32 közé a Magyar Kupában. Kondás Elemér legénysége vasárnap a Gyöngyössel találkozik az NB III. Keleti csoportjában.

"A meccs elején meggyőzőbb teljesítményt nyújtott az ellenfelünk, mi pedig kicsit óvatosabbak voltunk, ezt követően kiegyenlítődött a játék. A második félidőt kifejezetten jól kezdtük, ziccerünk is volt, de ezt sajnos nem tudtuk értékesíteni. A vendégek két hibánkat is góllal büntették, ezzel el is dőlt az összecsapás. Tudtuk, hogy az MTK milyen szintet képvisel. A találkozó előtt azt mondtam a fiúknak, hogy a továbbjutásunk bravúrnak számítana, de kiesés esetén sem kell szégyenkeznünk. Úgy gondolom, nem volt háromgólos különbség a két csapat között" - nyilatkozta Kondás Elemér.

Magyar Kupa 7. forduló
DEAC-MTK 0-3 (0-0)
gólszerző: Katona (57.), Nagy (62.), Szatmári (88.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-10-30 15:33:00

további cikkek a témában
Responsive image
Újoncot fogadnak a DEAC futballistái

Biró Ádám * 2018-09-14 17:46:00

Responsive image
Győzni szeretnénk a téli szünet előtt

Biró Ádám * 2018-11-23 12:48:00

Responsive image
Parádés győzelmet arattunk

Biró Ádám * 2019-11-24 15:33:00