Az MTK-t is igyekszünk meglepni

Frissítés: 2019-10-30 10:58:08

A Debreceni Egyetem futballistái nem sokáig ülhetnek a babérjaikon a listavezető Füzesgyarmat legyőzése után, hiszen Kondás Elemér csapata szerdán 12.30-tól az MTK-t fogadja a Magyar Kupában. A papírforma a fővárosiak mellett szól, de Spitzmüller Istvánék nem feltartott kézzel futnak majd ki a pályára a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban.

A DEAC néhány hete már búcsúztatott egy NB II-es klubot a Magyar Kupában, labdarúgóink a Csákvárt ejtették ki hosszabbítás után. Együttesünk ezúttal az MTK-t tréfálhatja meg. Riválisunk az előző körben az UNIONE FC-t győzte le 1-0-ra. A kék-fehérek jelenleg a második helyen állnak a másodosztályban, előző hat bajnokijukat hibátlan mérleggel zárták. A fővárosiak legeredményesebb játékosa a pontvadászatban Bognár István, aki hat gólnál jár, Lencse László és Vass Patrik öt-öt találatot szerzett eddig. Fontos információ a drukkereknek, hogy a szerdai kupacsatát is ingyenesen tekinthetik meg a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban.

"Az MTK a hétvégén nem játszott bajnokit, így kipihenten érkezik hozzánk. Riválisunknál remek elegyet alkotnak a fiatal, dinamikus játékosok és a tapasztaltabb labdarúgók. A fővárosiak játéka elsősorban a rövid passzokra épül, erről az útról Michael Boris érkezésével sem tértek le. A szerdai találkozón igazából nincs veszítenivalónk. A győzelmünk nagy bravúrnak számítana, de ha esetleg kiesnénk, akkor sem kellene szégyenkeznünk, hiszen egy nagy múltú csapat búcsúztatna bennünket. Ettől függetlenül nem tettünk le a továbbjutásról. Abban bízom, hogy nem leszünk alárendelt szerepben - nyilatkozta a szerdai találkozóval kapcsolatban a DEAC csapatkapitánya, Spitzmüller István.

Kondás Elemér legénységének jól sikerült a főpróba a kupacsatára, hiszen a listavezető Füzesgyarmatot verte meg 3-0-ra.
"Amennyiben helyén tudjuk kezelni ezt a diadalt, nagy lökést adhat a folytatásra. A vasárnapi találkozón kiváló hozzáállással és nagy lelkesedéssel tettük a dolgunkat, erre a mentalitásra bátran építhetünk" - mutatott rá rutinos középpályásunk.
Aki esetleg nem tud a helyszínen szurkolni a csapatnak, az megnézheti a találkozót ezen a linken.

Magyar Kupa 7. forduló
DEAC-MTK
2019. 10. 30. (szerda) 12:30, Dóczy utcai Egyetemi Sportközpont


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-10-29 11:22:00

további cikkek a témában
Responsive image
Schön László hisz a feljutásban

Biró Ádám * 2020-01-17 11:45:32

Responsive image
Vereséget szenvedtünk a Békéscsaba ellen

Biró Ádám * 2019-07-20 17:24:00

Responsive image
Nem jött össze a bravúr a Füzesgyarmat ellen

Biró Ádám * 2018-09-09 19:29:00