Egri győzelmünkkel már a második helyen állunk

Frissítés: 2019-10-20 19:49:32

A Debreceni Egyetem futballistái Egerben léptek pályára az NB III. Keleti csoportjának 11. fordulójában. Kondás Elemér csapata három pontot szerzett a Heves megyei alakulat otthonában, a meccset Sidibe Ibrahima találata döntötte el. Sikerünknek hála a második pozíciót birtokoljuk jelenleg a táblázaton.

Egri kiruccanás várt a DEAC-ra vasárnap délután. A szakmai stáb nem számíthatott Bíró Péterre, akit az előző fordulóban kiállított a játékvezető az ESMTK elleni összecsapáson. Ellenfelünk védelmében szerepet kapott Vaskó Tamás, aki a magyar válogatott szerelését korábban 12 alkalommal ölthette magára.

A Heves megyeiek ellen mi domináltunk, már az első félidőben több nagy lehetőség adódott előttünk, ám ekkor még nem tudtuk bevenni Nacsa Péter kapuját. A 32. percben kényszerű cserét kellett végrehajtanunk, ugyanis Sándor Tamás megsérült, a helyét Kertész Tamás vette át. A második játékrészben aztán megtört a jég, egy szabadrúgás után Sidibe próbált fejelni, de lerántották rutinos csatárunkat, Kovács Imre játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labda mögé a sértett állt, szerencsére Sidibe lába nem remegett meg, a futballista ebben a szezonban már hatodik alkalommal volt eredményes a pontvadászatban. A folytatásban adódott lehetőségünk arra, hogy növeljük előnyünket, ám ez nem jött össze. Az 1-0-s sikerünknek hála jelenleg a második helyen állunk a táblázaton. A következő játéknapon újabb rangadó vár Papp Ferencékre, hiszen a listavezető Füzesgyarmatot látjuk vendégül.

"Kemény, brusztos mérkőzésen tudtunk diadalmaskodni. Az egriek elég zártan védekeztek, de szerencsére meg tudtuk bontani a hátsó alakzatukat. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de a befejezésekbe hiba csúszott. Fontos volt ez a győzelem, hiszen így nem nőtt a hátrányunk a Füzesgyarmattal szemben. Hogy mit várok a jövő heti találkozótól? Szeretnénk hazai környezetben bezsebelni a három egységet, ehhez a legjobb játékunkra lesz szükség" - fogalmazott Soltész János.

A megye I.-ben a DEAC II. nagy pofonba nézett bele a Sárrétudvari otthonában, Katona László tanítványai 7-1-es vereséget szenvedtek. A DASE fordulatos összecsapáson tudott pontot szerezni a Hajdúsámson ellen.

NB III. Keleti csoport - 11. forduló
Eger SE-DEAC 0-1 (0-0)
gólszerző: Sidibe (58. - 11-esből)

Megye I. - 11. forduló
Sárrétudvari KSE-DEAC II. 7-1 (5-1)
gólszerző: Vass (3., 5., 38., 43., 75.), Nagy (18.), Szabó (60.), ill. Csák (20.)

Hajdúsámson-DASE 3-3 (1-1)
gólszerző: Halász (14.), Erdős (72.), Papp (87.), ill. Hegedűs (12.), Barcza (75.), Kang (83.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-10-20 19:44:00

további cikkek a témában