Legyőztük a listavezetőt!

Frissítés: 2019-10-06 21:35:22

A Debreceni Egyetem labdarúgói Cegléden léptek pályára vasárnap délután. Ellenfelünk a kezdő sípszó előtt veretlenül áll az NB III. Keleti csoportjának az élén, de Kondás Elemér tanítványai megszakították a Pest megyeiek parádés sorozatát. Csapatunk 3-0-ra diadalmaskodott, góljainkon Sándor Tamás és a duplázó Sidibe Ibrahima osztozott. A sikernek hála a negyedik helyre léptünk előre a táblázaton.

Nem túlzás, ha kijelentjük, a szezon legnehezebb bajnokija várt a DEAC-ra a hétvégén. Együttesünk az éllovas, az előző szezonban még a másodosztályban szereplő Ceglédhez utazott. Kondás Elemér kezdőcsapatában szerepelt Sigér Ákos is, aki első tétmeccsét játszotta a klubunk színeiben. Érdekesség, hogy Sigér a legutóbbi idényben a ceglédieket erősítette.

A vasárnapi mérkőzés első félidejében igazán nagy helyzet egyik csapat előtt sem adódott, főleg mezőnyjátékot láthatott a publikum. A második játékrész már jóval eseménydúsabban zajlott. Az 53. percben Szilágyi Péter ígéretes helyzetből lőhetett, de próbálkozása nem talált kaput. Kicsit később már a futballistáink ünnepelhettek, hiszen egy bal oldalról érkező beadás után Sándor Tamás belsőzését nem tudta hárítani Tulipán Ákos. A 65. minutumban Kovács fejese csattant a kapufán, maradt a 0-1. A hajrában aztán Sidibe Ibrahima pillanatai következtek. Rutinos csatárunk előbb a 81. percben közelről köszönt be, majd egy minutummal később szintén pár lépésről fejjel jutatta a játékszert a házigazda kapujába. A DEAC két vereséget követően tudott újra három pontot szerezni a harmadosztályban. Az is megsüvegelendő, hogy először nekünk sikerült legyőznünk a ceglédieket. Kondás Elemér alakulata jelenleg a negyedik pozíciót foglalja el a táblázaton, de a mezőny sűrűséget bizonyítja, hogy az élen álló Füzesgyarmat fórja mindössze két pont.

"A Cegléd csupán a második félidő elején tudott egy-két veszélyesebb helyzetet kidolgozni. Szerintem az egész meccs alatt stabilak voltunk, mindenki elvégezte a feladatát, alázatosan futballoztunk. A második játékrészben már egyértelműen a mi akaratunk érvényesült. Komoly fegyverténynek tartom, hogy nem kaptunk gólt, valamint azt is, hogy idegenben háromszor is betaláltunk. Fontos három ponttal gazdagodtunk, hiszen így az élmezőnyben maradtunk. Vártam már, hogy pályára lépjek a DEAC-ban. Nagyon örülök, hogy így sikerült a bemutatkozásom" - nyilatkozta Sigér Ákos.

Labdarúgóink a következő héten az ESMTK-t fogadják, az összecsapás október 12-én, 14:30-kor kezdődik a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban.

A megye I-ben a DASE nem tudta feltartóztatni a bajnoki címre pályázó Hajdúszoboszlót, a fürdővárosiak hét góllal terhelték Kovács Miklós gárdájának a "ketrecét". A DEAC II. Kabán győzött 3-0-ra. Katona László fiai eddig kifejezetten biztató teljesítményt nyújtanak a pontvadászatban, tizennyolc egységüknek hála jelenleg a negyedikek.

Eredmények:

NB III. Keleti csoport - 9. forduló
Ceglédi VSE-DEAC 0-3 (0-0)
gólszerző: Sándor (56.), Sidibe (81., 82.)

Megye I. - 9. forduló
Kabai Meteorit SE-DEAC II. 0-3 (0-1)
gólszerző: Szabó B. (35. - öngól), Molnár (66.), Kincses (75.)

Magyar Mélyépítő HSE-DASE 7-0 (2-0)
gólszerző: Sólyom (19., 49.), Jeges (25.), Pap (65., 81.), Johan (73., 78.)

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-10-06 19:02:00

további cikkek a témában
Responsive image
Egymásnak feszülnek a megye I-es csapataink

Biró Ádám * 2019-03-21 14:58:00

Responsive image
Rátérnének a győztes útra

Biró Ádám * 2018-08-17 17:23:00