Kondás Elemér: „Megérdemelten nyertük meg a találkozót

Frissítés: 2019-09-22 12:53:58

A Debreceni Egyetem labdarúgói varázslatos győzelemmel örvendeztették meg a szurkolókat szombat este. Kondás Elemér együttese a ráadásban fektette két vállra a Csákvárt, így folytathatja a szereplését a Magyar Kupában. Szakmai igazgatónk szerint a fényes diadal is bizonyítja, hogy jó úton jár a DEAC. Bárány Donát pedig úgy véli, csapatunk felnőtt a másodosztályú ellenfél szintjére.

„Szép volt fiúk!". Ez a rigmus töltötte be a Nagyerdei Stadiont, amikor több mint 120 perc futball után Ducsai József lefújta a DEAC-Aqvital FC Csákvár mérkőzést. A találkozó rendes játékidejében is adódtak lehetőségek a csapatok előtt, de ekkor még nem rezdült meg egyik háló sem. A hosszabbításban aztán Bárány Donát szerezte meg a vezetést, majd a 112. percben Bíró Péter állította be a 2-0-s végeredményt. Parádés győzelmünknek köszönhetően bejutottunk a legjobb 64 együttes közé a Magyar Kupában.  Az összecsapás összefoglalóját itt olvashatják.

Bárány többször került nagy helyzetbe, de sokáig egyik esélyét sem tudta értékesíteni. A lefújás után csatárunk elmondta, hatalmas kő esett le a szívéről, amikor beköszönt.

„Nagyon sajnálom, hogy a csapatot ilyen nehéz helyzetbe hoztam a kihagyott helyzeteimmel. Szerencsére a ráadásban jött a gól, ami óriási megkönnyebbülést okozott. Az egész csapatnak jót tett, hogy megszereztük a vezetést, ezt követően fölénybe kerültünk. Úgy gondolom, felnőttünk az NB II-es szinthez. A hosszabbítás előtt azt kérték tőlünk, hogy folytassuk az addigi játékunkat. Mindenkit motivált, hogy tévés meccsen, ebben az arénában léphettünk pályára" - osztotta meg gondolatait Bárány, aki reméli, a következő körben egy verhető ellenfelet kap a DEAC.

Kondás Elemér szerint minden szempontból jeles vizsgáztak játékosai a Nagyerdei Stadionban.

„Elégedett vagyok, hiszen a fiúk sokat tettek a sikerért, és szerintem megérdemelten nyertük meg ezt a találkozót. A csapat jól és taktikusan futballozott, mentálisan és fizikálisan is rendben voltunk. Felvettük a versenyt másodosztályú ellenfelünkkel, sőt, előttünk adódott több nagyobb lehetőség. A kihagyott helyzetek miatt dolgozott bennem némi félsz, hiszen a Tiszaújváros ezt megbüntette. Nagyon szép ez az eredmény, ami szintén azt igazolja, hogy jó úton járunk. A meccs előtt azt mondtam a fiúknak, hogy élvezzék a játékot, hiszen nincs veszítenivalójuk" - árulta el a szakember.

Együttesünk a jövő héten a Jászberényt fogadja a bajnokságban. A mérkőzés szeptember 29-én, 16 órakor kezdődik a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-09-22 12:44:00

további cikkek a témában
Responsive image
Kovács Miklós irányítja a DASE-t tavasszal

Biró Ádám * 2019-02-08 12:34:00

Responsive image
Második hely a Hajdúvárosok Tornáján

Biró Ádám * 2020-01-17 16:04:48