A Balassagyarmat sem tudta megállítani a DEAC-ot

Frissítés: 2019-09-08 20:30:25

A Debreceni Egyetem futballistái zsinórban ötödik alkalommal diadalmaskodtak az NB III. Keleti csoportjában. Kondás Elemér legénysége vasárnap délután az újonc BSE együttesét múlta felül 4-1-re. Újabb sikerünkkel ismét átvettük a vezetést a táblázaton.

A DEAC a három forduló óta nyeretlen Balassagyarmatot fogadta. Már a kezdő sípszó előtt módosítania kellett Kondás Elemérnek, hiszen Soltész János a bemelegítés során megsérült. Hátsó alakzatunk tengelyét Papp Ferenc és Nagy Zoltán alkotta, míg a két szélen Krajcsó Krisztián és Karikás Krisztián kapott lehetőséget.

Az első védést a vendégek kapusának kellett bemutatnia, Szalay Alex Sidibe fejesét ártalmatlanította. Az első félidő hajrájában Báránnyal szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, Sidibe pedig magabiztosan értékesítette a büntetőt. A szünetben ünnepélyes pillanatoknak lehettek szemtanúi a nézők, ugyanis U14-es együttesünk tagjai vették át az előző szezonban megszerzett érmeiket.

A második játékrészben a balassagyarmatiak is tizenegyest kaptak, Nagy Tamás lába sem remegett meg.

Az ég kék, a fű zöld, Bárány Donát pedig két gólt szerez a DEAC hazai meccsein. Lassan az első kettőhöz hasonlóan csatárunk teljesítménye is az alapigazságok közé sorolható, hiszen a Putnok, az Ózd és a Hatvan után a Balassagyarmat ellen is duplázott. Fiatal futballistánk előbb Kertész Tamás parádés passzát lőtte be a kaputól pár lépésre, majd a 90. minutumban egy szöglet után ünnepelhetett. A két Bárány-találat közé még beékelődött Bíró Péter gólja. Bíró egy szabadrúgást küldött a bal alsó sarokba.

A DEAC folytatta a menetelését, Spitzmüller Istvánék 16 ponttal rendelkeznek, és jobb gólkülönbségüknek hála újra átvették a vezetést.

Kertész Tamás csereként lépett pályára, a játéklehetőséget pedig jó játékkal és egy gólpasszal hálálta meg.

„Kondás Elemér azt kérte tőlem, hogy lendületesen futballozzak a bal szélen, egy az egyben verjem meg a védőmet, és legyenek pontosak a beadásaim. Jól éreztem magam a pályán. Örülök annak, hogy a második labdaérintésemből gólpasszt adtam, és természetesen a győzelem miatt szintén boldog vagyok. A mai siker is annak köszönhető, hogy egyre jobban csapatként tudunk együttműködni" - nyilatkozta Kertész.

Kondás Elemér elárulta, hogy a balassagyarmatiak kellemetlen ellenfelek voltak, ennek ellenére megérdemelt győzelmet aratott a DEAC.

„Soltész János kiesése kisebb zavart okozott a szerkezetünkben. A bekapott gól után azok a taktikai elemek, amelyeket megbeszéltünk a meccs előtt, ültek. Ez a 4-1-es eredmény reális, bár nehéz dolgunk volt, hiszen a Balassagyarmat szervezetten és agresszívan játszott, de a helyzeteink megvoltak ahhoz, hogy ennyi gólt szerezzünk. A csereként beszálló futballistáink új lendületet adtak a csapatnak" - mondta Kondás Elemér. 

Megye I-es együtteseinket sem érheti kritika a hétvégi teljesítményük miatt. A DEAC II. a Püspökladányt nagyon magabiztosan verte, míg a DASE Kabán szerzett három egységet.

NB III. Keleti csoport, 6. forduló

DEAC-BSE 4-1 (1-0)
gólszerző: Sidibe (43. - 11-esből), Bárány (69., 90.), Bíró (80.), ill. Nagy T. (51., 11-esből)

Megye I., 5. forduló

DEAC II.-Püspökladány 5-1 (3-1)
gólszerző: Csák (22., 25.), Rácsai (38.), Molnár M. (71.), Ibrahim Khalil (90.), ill. Makula (43.)

Kabai Meteorit SE-DASE 1-2 (1-0)
gólszerző: Nagy (3.), ill. Ramakhutla Siyabonga (64., 90.)

Fotók: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-09-08 19:44:00

további cikkek a témában
Responsive image
Csepelen törné meg rossz sorozatát a DEAC

Biró Ádám * 2017-11-03 10:10:00

Responsive image
Érmek, élmények

Biró Ádám * 2018-06-09 22:30:00