A Sényőt is legyőzték a futballistáink

Frissítés: 2019-09-01 20:32:39

A Debreceni Egyetem labdarúgói az NB III. ötödik fordulójában a sényőiekkel csaptak össze. A vasárnapi mérkőzésen sem tört meg Kondás Elemér legénységének a lendülete. A DEAC 2-1-es győzelmet aratott, a három pont megszerzéséből oroszlánrészt vállalt Sidibe Ibrahima, aki két góllal zárta a találkozót. Együttesünk öt forduló alatt 13 egységgel gazdagodott a bajnokságban.

A DEAC a hétvégén a Sényő otthonában vizitált. Ellenfelünk az elmúlt hetekben négy pontot szerzett, érdekesség, hogy a sényőiek az összes idei bajnokijukat döntetlennel zárták. Ezzel szemben csapatunk kiválóan kapta el a rajtot, a játéknap előtt jobb gólkülönbségünknek köszönhetően vezettük a táblázatot. A négy remi ellenére nem lehetett félvállról venni a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei alakulatot, amelynek keretében rutinos játékosok szerepelnek.

Szakmai stábunk csupán egy helyen változtatott a Hatvan elleni kezdőhöz képest, Karikás Krisztián helyett Krajcsó Krisztián kapott bizalmat. A 20 éves Krajcsó első bajnokiját játszotta a DEAC színeiben. A vasárnapi mérkőzés első félidejében többet birtokoltuk a labdát, helyzetek is adódtak előttünk, de a gólszerzés nem jött össze. A hazaiak sem tétlenkedtek, de szerencsére Szabados István kapuját nem tudták bevenni. Az első játékrész krónikájához hozzátartozik, hogy Kapacina Kevin bokája megsérült, így őt le kellett cserélni.

A térfélcsere után már a gólok is megérkeztek. Az 50. percben Balogh Krisztián beadása után Sidibe Ibrahima fejelt a sényői kapuba. Sokáig nem örülhettünk, hiszen Fabu Márton hat minutummal később egalizált. Az utolsó szót végül Sidibe mondta ki a 67. percben, rutinos csatárunk ezúttal Karikás passza után bólintott, és a próbálkozást nem tudta hárítani Gagyi Sándor.

Az NB III. Keleti csoportjának élmezőnye nagyon összesűrűsödött. A DEAC mellett a Tiszaújváros, a Cegléd és a Jászberény is 13 egységgel rendelkezik. Spitzmüller Istvánék a második helyről várhatják a folytatást. Alakulatunk jövő vasárnap a Balassagyarmatot látja vendégül, a mérkőzés 16 órakor kezdődik a Dóczy József utcai stadionban.

A megye I-ben a DEAC II. a Hajdúböszörménytől szenvedett 4-0-s vereséget. A DASE hazai környezetben nem bírt a Derecskével, Szép Sándor egylete 2-0-ra diadalmaskodott. 

NB III. Keleti csoport, 5. forduló

Sényő-Carnifex FC-DEAC 1-2 (0-0)
gólszerző: Fabu (56.), ill. Sidibe (50., 67.)

Megye I., 4. forduló

Hajdúböszörményi TE-DEAC II. 4-0 (2-0)
gólszerző: Kovács (7.), Fodor (21.), Tóth (53.), Blága (55.)

DASE-Derecske 0-2 (0-1)
gólszerző: Szutor (13.), Pintér (64.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-09-01 20:19:00

további cikkek a témában
Responsive image
Futballmaraton lesz az Egyetem Sporttelepen

Biró Ádám * 2019-08-16 14:42:00

Responsive image
Bizonyítási vágy fűti labdarúgóinkat

Biró Ádám * 2019-03-29 14:59:00

Responsive image
Gólparádéval zártuk az őszi szezont

Biró Ádám * 2019-12-01 17:47:31