Átvettük a vezetést a táblázaton!

Frissítés: 2019-08-25 21:16:49

A Debreceni Egyetem labdarúgói a Hatvant fogadták az NB III Keleti csoportjának vasárnapi játéknapján. Együttesünk gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötte a három pont sorsát. A DEAC 3-0-ra múlta felül a Heves megyeieket, góljainkon ismét a duplázó Bárány Donát és Bíró Péter osztozott.

A DEAC az Ózd után újabb feljutó csapatot fogadott, ezúttal a Hatvan vendégeskedett a Dóczy József utcai stadionban. Alakulatunk az előző héten 4-0-ra diadalmaskodott, de a hatvaniakat nem lehetett lebecsülni, hiszen az előző körben az Egert magabiztosan múlták felül.

Kondás Elemér a múlt héthez képest csupán egy helyen változtatta meg a kezdőcsapatát: Kertész Tamás ki-, Nagy Zoltán pedig bekerült az együttesbe. Jól kezdődött az összecsapás a DEAC szemszögéből, hiszen Bárány Donát a 10. percben a kifutó kapus fölött átemelte a labdát, ami a vendégek kapujában kötött ki. A hatvaniaknak nem sok idejük volt felocsúdni, mivel a 12. minutumban Bíró Péter a tizenhatos környékéről egy lapos lövésre szánta el magát, Tajti Bence hiába nyújtózkodott, a bal alsóba tartó löketet nem tudta hárítani. A folytatásban is futballistáink domináltak, bár némi árnyékot vetett az örömünkre, hogy Spitzmüller Istvánt sérülés miatt le kellett cserélni, Ramos váltotta a rutinos középpályást. Az első játékrész még egy gólt tartogatott, ezt is Bárány Donát szerezte, gólvágónk ezúttal fejjel járt túl a hatvani hálóőr eszén. Bárány eddig fantasztikus szezont fut, jelenleg hat találatával vezeti a mesterlövészek listáját. A szünetre tehát háromgólos fórral mehettek Kondás Elemér tanítványai, ami a játék képe alapján abszolút reális volt, a vendégek nem tudtak komoly lehetőséget kidolgozni.

A második játékrészben eggyel nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Hatvan, de a védelmünk jól állt a lábán, így Török László legénységének a szépítés sem jött össze. Nálunk talán Balogh Krisztián állt a legközelebb a gólszerzéshez, de jó helyről leadott szabadrúgása után nem módosult az eredmény. A meccs krónikájához még hozzátartozik, hogy a 72. percben beszállt Urbin Péter, aki első bajnokiját játszotta a DEAC-ban.

Csapatunk négy fordulót követően is veretlen, jelenleg pedig az első helyen állunk a táblázaton. Bárányék a következő héten a Sényő ellen folytathatják menetelésüket.

A megye I-ben a DEAC II. egyletét a Berettyóújfalu fektette két vállra, a találkozó egyetlen gólját Jancsó Attila szerezte. A DASE 2-2-es döntetlent ért el a Nyíradony otthonában. A pont értékét növeli, hogy Kovács Miklós gárdája kétszer is egyenlített, a meccset pedig emberhátrányba fejezte be a DASE.

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-25 20:58:00

további cikkek a témában
Responsive image
Közösségépítés DEAC-módra

Biró Ádám * 2018-06-07 14:00:00

Responsive image
Hétfőn indul a felkészülés

Biró Ádám * 2018-06-20 17:05:26