Fölényes győzelemmel folytattuk a bajnokságot

Frissítés: 2019-08-18 22:07:57

A Debreceni Egyetem labdarúgói az újonc Ózd együttesét fogadták az NB III Keleti csoportjának vasárnapi játéknapján. Kondás Elemér tanítványai 4-0-s győzelemmel örvendeztették meg a DEAC-drukkereket. Góljainkat Bíró Péter és Bárány Donát szerezte, mindketten dupláztak.

A veretlen DEAC a nyeretlen Ózdot látta vendégül a Dóczy József utcai stadionban. Jobban kezdte csapatunk a bajnokit, de a vendégek kapusa több nagy védéssel vétette észre magát. Kétszer ugyan már verve volt Lékai Soma, de ekkor les miatt nem ünnepelhettek a játékosaink. A fölényünk végül Bíró Péter lövésével érett góllá. Bíró még a szünet előtt újabb találattal ragadtatta tapsra a publikumot. A szünetben tehát 2-0 állt az eredményjelzőn, ami a játék képe alapján abszolút reális volt. Sőt, jobb helyzetkihasználással még nagyobb különbség is lehetett volna a csapatok között.

A második félidő elején adott életjeleket magáról a Várhidi Péter dirigálta Ózd, de a szépítés nem jött össze. A DEAC végül Bárány Donát duplájával tett pontot a találkozó végére. Érdekesség, hogy Bárány már a Putnok kapuját is kétszer vette be. Együttesünk őrzi veretlenségét, a sorozatot jövő vasárnap a Hatvan ellen lehet folytatni hazai környezetben.

A megye I-ben a debreceni derbit a DEAC II. nyerte meg 2-1-re. A DASE hiába szerezte meg a vezetést a kilencedik percben Sina Taghipour révén, Katona László legénysége Molnár Márton és Rácsai Lajos találatával fordítani tudott.

Írta: Bíró Ádám
Fotók: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Makranczi László
közzétéve: 2019-08-18 22:05:28

további cikkek a témában
Responsive image
Nem jött össze a bravúr a Füzesgyarmat ellen

Makranczi László * 2018-09-09 19:29:00

Responsive image
Sokba kerültek a hibák

Makranczi László * 2018-08-19 12:11:00