Futballmaraton lesz az Egyetem Sporttelepen

Frissítés: 2019-08-16 14:48:09

A Debreceni Egyetem NB III-as csapata vasárnap 17 órától ismét hazai környezetben lép pályára az NB III-ban, Kondás Elemér együttese az Ózdot fogadja. Szombaton 14.30-tól is meccset rendeznek a Dóczy József utcai stadionban: a DASE a megye I-es városi derbin csap össze a DEAC II. gárdájával.

A harmadosztályban szereplő DEAC labdarúgói az újonc Ózdot látják vendégül a hétvégén. Együttesünk az első két fordulóban négy ponttal gazdagodott, reményeink szerint a lefújás után már hét egység szerepel a nevünk mellett. Az ózdiak az első körben pontot csentek a Tállyától, de a múlt héten 4-2-es vereséget szenvedtek a Hatvan otthonában. Érdekesség, hogy ellenfelünket az a Várhidi Péter irányítja, aki korábban a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt.

"Minden meccsre úgy készülünk, hogy a győzelem a célunk, ez a hétvégén sem változik. Annak ellenére, hogy az ózdiak az előző szezonban még a megye I-ben szerepeltek, nem becsüljük le őket. Ellenfelünk játéka sok passzra épül, információim szerint a csapat jobb oldali támadója az egyik kulcsember. Bármi is lesz, türelmesen kell futballoznunk" - fogalmazott Soltész János, aki hozzátette, bízik benne, hogy kapott gól nélkül zárja a DEAC a következő ütközetet.

Fiatal védőnket nyáron szerződtettük, és egyből "kibérelte magának a helyét" a hátsó alakzat közepén.

"Örülök, hogy be tudtam verekedni magam a kezdőcsapatba, de nem szabad elkényelmesednem. Egyre jobb összhangba kerülök Papp Ferivel. Örülök, hogy vele játszhatok a védelem közepén, hiszen ő egy rutinos labdarúgó, akitől sokat tanulhatok" - mutatott rá Soltész, aki elmondta, a csapattársaival nagyon hamar megtalálta a közös hangot.

Városi derbi


A labdarúgás szerelmeseinek már szombaton érdemes lesz kilátogatniuk a Dóczy József utcai stadionba, hiszen a két megye I-es egyletünk vív városi derbit. A DEAC II. és a DASE játékosai is bizakodva várhatják a kezdő sípszót, hiszen az első fordulóban győzelmet arattak.

"Mindkét csapatnak komoly presztízzsel bír ez az összecsapás. Az ellenfél és a helyszín miatt is kettőzött erővel készülünk a bajnokira. Ugyan akadnak hiányzóink, de abból főzünk, amink van. A Püspökladány ellen nem játszottunk jól, de sikerült győzedelmeskednünk" - nyilatkozta Kovács Miklós, a DASE edzője.

Katona László legénysége a Hosszúpályi 4-3-as legyőzésével hangolt a rangadóra.

"Annak ellenére, hogy későn kezdtük meg a felkészülést, valamint a nagy hőséggel is meg kellett birkóznunk, elégedett voltam a fiúk teljesítményével. Több helyzetet dolgoztunk ki, mint a riválisunk. A hajrában azért kicsit elkészültünk az erőnkkel, ennek ellenére ha jobb százalékban értékesítjük a lehetőségeinket, magabiztosabban is diadalmaskodhattunk volna. A DASE ellen természetesen győzni szeretnénk. Minden meccs fontos nekünk, de ez hatványozottan igaz lesz szombaton" - mutatott rá Katona László.


A hétvégi program:

DASE-DEAC II. szombat 14.30
DEAC-Ózd vasárnap 17.00


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-16 14:42:00

további cikkek a témában