Megszereztük a három pontot a Tállya ellen

2019-08-11 20:34:00

A Debreceni Egyetem csapata először győzedelmeskedett Kondás Elemér irányításával az NB III-ban. Együttesünk a Tállyát múlta felül 2-1-re, góljainkon Bíró Péter és Sidibe Ibrahima osztozott, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ellenfél csak a hajrában tudott szépíteni. A DEAC két fordulót követően négy ponttal rendelkezik.

A DEAC a Putnok elleni 2-2-es döntetlent követően Ibrányban lépett pályára, ahol a Tállyával mérte össze az erejét. Kondás Elemér az első fordulóhoz képest két helyen módosította a kezdőcsapatát, Nagy Zoltán és Bucz Bence helyett Kertész Tamás és Bíró Péter kapott lehetőséget az első perctől. Utóbbi bevetése abszolút jó döntésnek bizonyult, hiszen az első félidő derekán gólt szerzett. Előnyünket a 40. minutumban Sidibe duplázta meg, a szünetben 0-2 állt az eredményjelzőn. A második játékrész még egy találatot hozott, ezt az albérletben játszó tállyaiak lőtték Kelemen Gergő révén a ráadásban.

Együttesünk két játéknapot követően veretlen az NB III Keleti csoportjában, Kondás Elemér tanítványai jövő vasárnap az Ózd ellen gyarapíthatják a pontjaik számát.

„A nagy meleg ellenére is jó teljesítményt nyújtottuk, uraltuk a találkozót. Sok lehetőséget alakítottunk ki, már a szünetre is nagyobb előnnyel mehettünk volna, ha jobb a helyzetkihasználásunk. Nagyon örülök a gólomnak, mivel emlékeim szerint mióta visszatértem a sérülésemből, először találtam be" - nyilatkozta Bíró Péter.

Megye I-es gárdáink remekül kapták el a bajnoki rajtot. A DASE az újonc Püspökladány otthonában aratott 1-0-s győzelmet, a nyerőembernek Sina Taghipour bizonyult. A DEAC II. hét gólt hozó összecsapáson verte a Hosszúpályit 4-3-ra. Góljainkon Csák, Szarka, Tóth Zoltán és Molnár Márton osztozott.

Eredmények:

Tállya-DEAC 1-2 (0-2)
gólszerző: Kelemen (93.), ill. Bíró (25.), Sidibe (40.)

Püspökladány-DASE 0-1 (0-1)
gólszerző: Sina Taghipour (43.)

DEAC II.-Hosszúpályi 4-3 (2-2)
gólszerző: Csák (7.), Szarka (44.), Tóth Z. (57.), Molnár (63.), ill. Lakatos Zsolt Elek (16.), Lakatos Krisztián (19.), Tatár (76.)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-11 20:34:00

további cikkek a témában