A Tállya vár labdarúgóinkra

2019-08-10 16:58:00

A Debreceni Egyetem csapata vasárnap 17 órától a Tállya „albérletében”, Ibrányban vendégeskedik. Mindkét alakulat döntetlennel kezdte a harmadosztályú bajnokságot. Kondás Elemér úgy gondolja, ha a DEAC jól sáfárkodik a helyzeteivel, győztesen hagyhatja el a játékteret. 

Az NB III Keleti csoportjában a DEAC a Tállyával méri össze az erejét. A tállyai együttes 0-0-s döntetlennel kezdte a szezont az újonc Ózd otthonában. Csapatunk fordulatos meccset vívott az első fordulóban a Putnok ellen, végül az ütközet 2-2-es remivel zárult.  Kondás Elemér szerint nehéz dolguk lesz a játékosainak, de bízik a győzelemben.

„Ibrányban rendezik meg a mérkőzést, mivel a tállyaiak pályája még nincs kész. Ellenfelünk Ózddal vívott összecsapását megtekintettem, így tudom, hogy mire számíthatunk. Veszélyes együttesnek tartom a Tállyát, amelynek több játékosát is kiválóan ismerjük. Szeretnénk megszerezni a három pontot, de ez nem ígérkezik könnyű feladatnak. Döntő lesz, hogy a helyzeteinket milyen százalékban értékesítjük” – nyilatkozta szakmai igazgatónk, aki hozzátette, apróbb sérülések ugyan akadtak a hét elején, de Urbin Pétert leszámítva mindenki bevethető. Rutinos centerünk egy érdekes szabály miatt nem léphet még pályára. Ez a regula arra vonatkozik, hogy ha egy futballista profi csapattól amatőr klubhoz igazol, új egyletének mezét csak egy hónappal később öltheti magára.

 

 

Alakulatunk idénynyitója több biztató momentumot is hozott, amire bátran építhet a DEAC a folytatásban.

„Fontos volt, hogy nem vereséggel kezdtük a bajnokságot. Remek felfogásban futballoztak a srácok, szerencsére sok lehetőséget alakítottunk ki. Kevésbé örültem volna a 2-2-es végeredménynek, ha alig dolgozunk ki helyzeteket. Ugyan akadtak holtpontok is a játékunkban, de ahogy telik az idő, ezek eltűnnek majd. A játékosok között jó az összhang, persze a győzelmek még inkább elősegíthetik az egység kialakulását” – mutatott rá Kondás Elemér, aki kitért a kapott gólokra is, amelyek szögletek után születtek. „Nyilván fel lehet készülni ezekre a szituációkra, de sok múlik a koncentráción is. Az első sarokrúgásnál sajnos lemaradtunk a gólszerzőről, míg a második gólnál az ide-oda pattanó labdánál a putnoki játékos volt a legéberebb” – zárta mondandóját a szakember.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-10 16:58:00

további cikkek a témában