Megye I-es együtteseink is megkezdik bajnoki szereplésüket

2019-08-09 09:48:00

Az NB III után egy héttel a megye I-ben is elstartol az új idény. A DASE az újonc Püspökladányhoz utazik, míg a DEAC II. a Hosszúpályit próbálja két vállra fektetni az első fordulóban. Katona László kicsit korainak tartja a rajtot, mivel nem alakult ki még a DEAC II. végleges kerete. Kovács Miklós pedig abban bízik, hogy a DASE több helyet is tud javítani a tavalyi helyezésén.

A DASE a 14. pozícióban zárt az előző szezonban, ezen feltétlenül szeretne javítani az alakulat. Kovács Miklós legénysége heti három tréninggel hangolt a hétvégén kezdődő pontvadászatra.

„Egy edzőmeccset játszottunk az U19-es együttesünk ellen. Ezen a találkozón biztató teljesítményt nyújtottak a srácok. A Nyíradonnyal vívott Magyar Kupa-mérkőzést is bizonyos mértékig alárendeltük a felkészülésnek. A fiúk edzésmunkájára nem lehet panaszom, bár akadtak olyan tréningek, amelyeken többen nem tudtak részt venni, de ebben az osztályban ezzel számolni kell. Az igazolásokkal elégedett vagyok. Haraszti Patrik és Pázmándi Dávid távozott, rajtuk kívül még egy futballista inthet búcsút a csapatnak, ám heten érkeztek. Rá is fért a vérfrissítés a keretre. Egyértelműen az előrelépés a célunk, ha minden jól alakul, a középmezőny elején végezhetünk" - nyilatkozta Kovács Miklós, aki kitért a Püspökladány elleni idénynyitóra is. „A ladányiak több év után szerepelhetnek újra a megye I-ben. Úgy tudom, nagyon várják már a startot. Nehéz dolgunk lesz, hiszen lelkes és fiatal játékosok alkotják riválisunk keretét, ennek ellenére szeretnénk győzelemmel rajtolni. A három pont megszerzése azért sem ígérkezik egyszerű feladatnak, mert többen is hiányozni fognak a gárdámból" - mutatott rá Kovács.

A DEAC II.-nél mozgalmasan telt a nyár, az első edzésen rengeteg új arc bukkant fel. Katona László tanítványai a Hosszúpályit fogadják az első körben. Nem könnyíti meg az egylet dolgát, hogy több fontos láncszem sem állhat a szakmai stáb rendelkezésére.

„Másfél hete vágtunk bele a munkába. Nagyon sok, főleg fiatal játékos csatlakozott hozzánk, a keret kialakítása jelenleg is zajlik. Az már eldőlt, hogy Szarka János az NB III-as csapattól átkerül hozzánk. Blága Tomit elveszítettük, ő Hajdúböszörményben folytatja a pályafutását. A felkészülési mérkőzéseken azt tapasztaltam, hogy még időre lenne szükségünk, bízom benne, hogy néhány héten belül megszerezzük a kellő erőnlétet. Hogy mit várok a szombati bajnokitól? A Hosszúpályiban gyors és kreatív labdarúgók vannak, ők megnehezíthetik a dolgunkat. Sajnos nálunk minimum nyolc alapember ilyen-olyan okok miatt nem léphet pályára, ettől függetlenül valahogy szeretnénk legyőzni az ellenfelünket" - mondta Katona László.

 

A megye I-es csapatok hétvégi programja:

DEAC II.-Hosszúpályi szombat 17 óra
Püspökladány-DASE szombat 17 óra


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-09 09:48:00

további cikkek a témában