Urbin Péter DEAC-mezben termelheti a gólokat

Frissítés: 2019-08-09 08:01:09

A Debreceni Egyetem együttese Urbin Péter személyében egy igazi gólgyárossal erősített. A rutinos csatár kétszer is elhódította a gólkirályi címet a másodosztályban. A DEAC játékosát nemrég óriási öröm érte, hiszen megszületett kisfia.

Urbin Péter három évet húzott le a Békéscsaba csapatában, majd nyáron elérkezettnek látta az időt arra, hogy hazatérjen. A lila-fehér klubnál annak ellenére is pozitív élményekkel gazdagodott, hogy az élvonalba nem tudtak feljutni.

„Szerettem Békéscsabán élni és futballozni, a szurkolókat is megkedveltem, szerencsére a sérülések is elkerültek. Mind a három szezonban, amikor ott játszottam, jó csapatunk volt, de az osztályváltás sajnos nem jött össze" - vágott bele a mondandójába a 34 éves labdarúgó, aki ezt követően rátért jelenlegi gárdájára. „Debreceniként már egy ideje gondolkodtam a hazatérésen. A nyáron először úgy tűnt, hogy a Balmazújvároshoz igazolok, de a DEAC-nál biztosabbnak láttam a feltételeket, így utóbbi mellett döntöttem. Ideérkezésem előtt is ismertem már több játékost, és a vezetőkkel is jó viszonyt ápoltam" - fogalmazott Peti.

Urbin még balmazújvárosi játékosként kétszer is megszerezte a gólkirályi címet az NB II-ben. Először 2012-ben „került a fejére a korona”, majd a trófeát egy év múlva sem engedte ki a kezéből.

„Nyilván fontos, hogy mennyi találatot szerzek egy szezonban. Ebben az idényben szeretnék minimum tíz gólt lőni. Van egy szabály, ami kimondja, ha egy játékos profi csapattól amatőr együtteshez igazol, egy hónapot kell várnia arra, hogy pályára léphessen, így az első három fordulóban nem segíthetem a DEAC-ot. Egyébként tipikus centernek tartom magam, aki képes a labdát megtartani, de akkor sem jövök zavarba, ha be kell lépnem a játék szervezésébe. Úgy gondolom, a helyzeteimet jó százalékkal értékesítem" - mutatott rá a csatár.

Peti életében a héten nagyon fontos esemény történt, hiszen szerdán megszületett kisfia, Benett.

„Nem is igazán tudom megfogalmazni, mit éreztem akkor, amikor először a kezembe vehettem Benettet. Az öröm, az izgalom és a felelősség kavargott bennem, de azt ki merem jelenteni, hogy egy gyermek születése igazi csoda" - mondta Urbin.

Új igazolásunk trénerként is dolgozik a klub sikereiért, jelenleg a 2004-es korosztályt irányítja.

„Tudatosan készülök az edzői pályára, nyáron szereztem meg a B-licencet. Békéscsabán az akadémián kisebb gyerekekkel dolgoztam, míg a DEAC-nál a 2004-ben született fiúkat kaptam meg. Akadnak tehetséges és szorgalmas játékosok, őket kell egy csapattá gyúrnom. A tanulási folyamat elején járok, igyekszem a tanfolyamokon és a pályafutásom alatt megszerzett tudást átadni a srácoknak"- zárta mondandóját Urbin Péter.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-09 07:54:00

további cikkek a témában
Responsive image
Hétfőn indul a felkészülés

Biró Ádám * 2018-06-20 17:05:26

Responsive image
Vereséget szenvedtünk a Békéscsaba ellen

Biró Ádám * 2019-07-20 17:24:00