Egy pontot szereztünk a nyitányon

Frissítés: 2019-08-04 23:54:42

A Debreceni Egyetem együttese a Putnokkal csapott össze az NB III új idényének első fordulójában. A Dóczy József utcai stadionba kilátogató drukkerek fordulatos összecsapást láthattak, amely 2-2-es döntetlennel végződött. A DEAC-ban remekül debütált Bárány Donát, aki első tétmeccsén két góllal tette le a névjegyét.

A DEAC az előző szezonhoz hasonlóan a mostanit is a Putnok ellen kezdte meg a harmadosztályban. Csapatunkban Sándor Tamás, Bárány Donát, Papp Ferenc és Soltész János személyében négy nyári igazolás kapott helyet a kezdőben.

Kiválóan indítottuk a találkozót, Sidibe előtt már a meccs elején nagy helyzet adódott, de Pomozi kifogott a csatárunkon. A folytatásban is sorra dolgoztuk ki a lehetőségeket, Karikás Krisztián például néhány méterről a lécet találta el. A debreceni fölény a 19. percben érett góllá, ekkor Bárány Donát fejesével szemben tehetetlennek bizonyult a putnoki kapus. Az első félidő derekán újra szerencséjük volt a vendégeknek, hiszen egy szöglet után ismét a kapufa mentette meg őket a találattól. A sok elpuskázott lehetőség sajnos a 36. minutumban megbosszulta magát, hiszen Katona Bence egalizált.

 

 

Sőt, a második félidő elején már a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alakulat vezetett, mivel egy újabb sarokrúgást követően Mahalek Marcell az ide-oda pattogó labdát Szabados István kapujába jutatta. Bárány Donát az 56. percben újra megvillant, így nem sokáig örülhettek Kriston Istvánt tanítványai. 2-2 után sem lassítottak a játékosok, mindkét csapatnak a győzelem volt a célja, de újabb gólt már nem hozott az összecsapás. A Putnok 10 emberrel fejezte be az ütközetet, Katona Bencét könyöklésért állította ki a játékvezető. Érdekesség, hogy tavaly nyáron sem bírtak a csapatok egymással a Dóczy József utcai stadionban, akkor is 2-2 állt az eredményjelzőn a lefújáskor.

Emlékezetes bemutatkozás

„Az elején kellett volna eldöntenünk a meccset, sajnos ekkor több lehetőséget elhibáztunk. Erre a teljesítményre bátran építhetünk a folytatásban. A pontrúgásokra jobban kell figyelnünk, két gólt nem szabad kapni szöglet után. Jól sikerült a beilleszkedésem, kedvesen fogadtak a srácok, a felkészülés alatt pedig teljesen összeszoktunk. Nagyon örülök, hogy két góllal debütáltam, hasonló folytatásban reménykedem" - nyilatkozta a duplázó Bárány Donát.

 

 

„Jól kezdtük a meccset, már az elején megszerezhettük volna a vezetést. A helyzetek alapján nekünk állt ez a mérkőzés. Az ellenfelünk szögletei veszélyesek voltak, sajnos két ilyen helyzetet nem tudtunk levédekezni, ebből kaptuk a gólokat. A találkozó előtt is mondtam, hogy még nem vagyunk készen, ez meg is látszódott a hajrában, hiszen kissé elfáradtunk” – fogalmazott Kondás Elemér, aki hozzátette több biztató dolgot is látott a DEAC játékában.

Alakulatunk a következő játéknapon a Tállyához utazik.  

DEAC-Putnok 2-2
gólszerző: Bárány (19., 56.), ill. Katona (36.), Mahalek (53.)

 

Képek: Derencsényi István


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-04 20:54:00

további cikkek a témában
Responsive image
A DVTK ellen javíthatnak futballistáink

Biró Ádám * 2018-10-12 11:01:00

Responsive image
Van miért visszavágnunk a Balassagyarmatnak

Biró Ádám * 2018-04-06 10:53:06

Responsive image
Rangadó vár a labdarúgóinkra

Biró Ádám * 2019-09-13 18:12:00