Győztes rajtban reménykednek labdarúgóink

Frissítés: 2019-08-03 12:13:28

A Debreceni Egyetem együttese a hétvégén már bajnoki pontokért fog megküzdeni az NB III Keleti csoportjában: Kondás Elemér legénysége a Putnokot látja vendégül vasárnap délután. Szakmai igazgatónk szerint a játékosainak nem lesz könnyű dolguk a nyitányon, ennek ellenére bízik a sikeres startban.

A hétvégén eldördül a startpisztoly, vagyis kezdetét veszi az NB III 2019/2020-as szezonja. A DEAC az első fordulóban a Putnokot fogadja a Dóczy József utcai stadionban, a mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik. Érdekesség, hogy tavaly is a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vetélytárs ellen nyitottuk a harmadosztályt, az akkori ütközet 2-2-es döntetlennel végződött. Ám ebből a kilencven percből komoly következtetéseket nem lehet levonni, mivel csapatunk átalakuló kerettel és új szakmai stábbal vág neki a pontvadászatnak. Kondás Elemér kemény nyitányra készül, de szeretné, ha játékosai megszereznék a három pontot.

„Nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen ellenfelünk egy masszív gárda, amely évek óta stabil tagja a harmadosztálynak. Nehéz meccs előtt állunk, ennek ellenére szeretnénk győzelemmel megkezdeni a bajnokságot. A mostani pontvadászat erőviszonyairól még nehéz beszélni, hiszen véleményem szerint öt-hat játéknap után rajzolódnak ki a valós erőviszonyok. Az is előfordulhat, hogy egy csapat papíron jó igazolásokat hajtott végre, ennek ellenére simán beragadhat a rajtnál" - nyilatkozta Kondás Elemér, aki hozzátette, hogy a DEAC célja az előrelépés az új idényben. Alakulatunk az előző bajnokságban a kilencedik pozíciót kaparintotta meg.

Csapatunk júliusban vágott neki a felkészülésnek. Kondás Elemér játékosai négy edzőmeccset vívtak az elmúlt hetekben. Spitzmüller Istvánék a kis Loki ellen 2-1-es vereséget szenvedtek, majd a Nagyhalász következett, ez a találkozó 3-3-as végeredménnyel végződött. Ezt követően két NB II-es egylet várt a DEAC-ra, a Békéscsaba 3-0-ra, míg a Kazincbarcika 2-1-re diadalmaskodott.

„Az eredmények másodlagosak voltak ezeken az összecsapásokon. Erős vetélytársakkal találkoztunk, és ezeken a mérkőzéseken értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk, valamint kijöttek a hibák, amelyeket ki kellett javítanunk. Külön öröm, hogy két másodosztályú riválissal is összemérhettük az erőnket. A felkészülésünk egyébként nem úgy sikerült, ahogy elterveztem, mivel kicsit későn állt össze a keretünk, de ez olykor előfordul. Az igazolásokkal elégedett vagyok, főleg tehetséges játékosok érkeztek hozzánk. A 23 fős keretünkben hat labdarúgónk képviseli a rutint, ők a fiatalok útját is egyengethetik" - mutatott rá Kondás Elemér, akinek a munkáját Máté Péter fogja segíteni. „Régóta ismerjük már egymást Péterrel. 2001-ben kerültem a Lokihoz, akkor a juniorcsapatot erősítette, majd felkerült a felnőttek közé. Külföldön is megfordult, így komoly tapasztalattal rendelkezik. Kialakult köztünk az összhang, abszolút gördülékeny a közös munka" - zárta mondandóját a szakember.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Biró Ádám
közzétéve: 2019-08-03 12:06:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nyírbátorban vendégeskednek a labdarúgóink

Biró Ádám * 2019-03-08 13:54:00

Responsive image
A hajrában jött a „dráma”

Biró Ádám * 2018-08-12 10:00:00

Responsive image
Minifoci-kupa a DEAC-pályán

Biró Ádám * 2018-07-03 15:45:00