Buta hibák okozták a DEAC vesztét a listavezető ellen

2017-10-30 12:20:00

A hétvégén hazai pályán Monor ellen folytatódott a DEAC NBIII-as vereségi szériája. Sáfár László csapata „buta” gólokkal kapott ki 3-0-ra a listavezetőtől, ezzel pedig már négy mérkőzés óta képtelen pontot szerzeni az NBIII-ban a DEAC. A DASE és a DEAC II. viszont ismét három pontot gyűjtött a Megyei bajnokságokban. 

DEAC

Az NBIII tizenkettedik fordulójában a keleti csoport listavezetője a Monor SE látogatott a Debrecenbe. A Monor az egyetlen olyan együttes az egész országot tekintve az NBIII-as csapatok közül, amely még nem szenvedett vereséget az idei szezonban. Abszolút favoritként érkeztek ahhoz a DEAC-hoz, amely az utolsó három mérkőzésén nem tudott pontot szerezni.

Sáfár Lászlónak nem volt könnyű dolga, hiszen a csapat legeredményesebb játékosa Nagy Dávid sérülés miatt nem állt a rendelkezésére, illetve Sütő Balázs sem tudta vállalni a játékot bokasérülése miatt. Simonka Richárd pedig edzői döntésre kikerült a DEAC NBIII-as keretéből.

A mérkőzés úgy kezdődött ahogyan várta mindenki. A Monor magához ragadta a kezdeményezést és már az első perctől kezdve ők birtokolták túlnyomó részben a labdát. Mezőnyfölényük azonban nem ütközött ki az első húsz percben, ugyanis egy-két távoli átlövési kísérleten kívül nem tudtak nagyobb helyzetet kialakítani. Csúri Bencének először a huszonötödik percben akadt dolga, amikor egy közeli fejest bravúrral tudott hárítani. A DEAC kontrákkal veszélyeztetett, azonban nagy helyzetet nem tudtak kialakítani Karikás Krisztiánék.

Sajnos az első félidő hajráját nem bírta a DEAC és az addig szervezetten védekező hazaiak gyors két gólos hátrányba kerültek. Előbb egy bedobás variációt nem tudott lereagálni a védelem, majd két perccel később Tóth Ádám használta ki a debreceni védelem megingását. Félidőben így kettő-nullát mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben a Monor két gólos előnyének a tudatában kissé belealudt a mérkőzésbe, így a DEAC előtt több nagyobb helyzet is kínálkozott. Sőt! A második félidőt ziccerek tekintetében a DEAC nyerte és ha a Monor kapusa Bozsó nem véd kétszer is hatalmasat, talán pontot is tudott volna rabolni a Monortól. Sajnos döntő szituációban előbb Kincses, majd Csörgő hibázott és nem tudtak élni a kínálkozó helyzetekkel. Törvényszerű volt, hogy a DEAC támadott, de gólt a Monor szerzett. Igaz ez csak az utolsó támadásukból sikerült a kilencvenharmadik percben egy kontratámadás után, amely kialakította a 3-0-s monori győzelmet.

Összességében bosszantó a vereség, hiszen a DEAC nagyon jól megszervezte a védekezését és a második félidei játéka alapján pontot érdemelt volna a listavezető ellen. Másrészt, a három bekapott gólból kettőt is buta figyelmetlenség előzött meg, illetve a ziccereket nem tudták belőni Csörgő Krisztiánék, így valahol reális a 3-0-s végeredmény.

A DEAC így zsinórban negyedik vereségét szenvedte el és ismét csúszott egy helyet lefelé a tabellán, már a tizenkettedik. A Monor továbbra is kirobbanó formában vezeti az NBIII Keleti csoportjának a tabelláját négy ponttal megelőzve az ESMTK együttesét.

Edzői értékelés:

Sáfár László: „Az első félidőben tulajdonképpen elintéztük a meccset, és szerintem nem a Monor intézett el minket, hanem mi saját magunkat. Nem tudok mást mondani, ilyen béna gólokat nem lehet kapni. Értetlenül álltunk a dolog előtt és a félidőben nagyon tanácstalanok voltunk. A Monor rá ült az eredményre, mi kezdeményezőbbek lettünk és három nagy helyzetünk is volt. A 3-0-át így kicsit túlzásnak érzem, másik oldalról viszont nem érzem annak mert ilyen bénaság után ebben az osztályban nem lehet két ilyen gólt kapni.”

Jegyzőkönyv: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/0/16963/12/1247313.html

DASE

Zsinórban negyedik győzelmét aratta a hétvégén a DASE és feljött a Megyei I. osztály nyolcadik helyére. Dér István csapata kilábalni látszik az év eleji gödörből és az elmúlt mérkőzéseken esélyeshez móltóan magabiztos játékkal gyűjtögeti a bajnoki pontokat. Vasárnap a tabellán utolsó előtti helyen álló Hajdúdorogot intézték el nagyon simán 7-3-ra hazai pályán. Góljainkon hatan osztoztak: Németh Gergely duplázott, Sütő Balázs, Rácz Norbert, Fogarasi Ádám, Gellérfi Sándor, Barcza Ádám egyszer voltak eredményesek. A következő fordulóban a DASE a Hajdúszoboszlóhoz utazik.

Jegyzőkönyv: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17082/12/1256553.html

DEAC II.

Ahogyan augusztusban, ezen a hétvégén is ötöt gurított a DEAC II. Földesnek. A bajnokság tizenegyedik fordulójában idegenben 5-3-ra győzték le a tabellán hetedik helyen álló Földest Papp Gáborék. Csák Zsolt duplázott, betalált Rácsai Lajos és Papp Gábor, illetve egy öngól is segítette a debrecenieket. A DEAC öröme duplázódott a hétvégén, ugyanis a bajnoki üldöző Nagyrábé hazai pályán 4-0-s vereséget szenvedett Bárándtól, így a DEAC előnye hat pontra duzzadt. A DEAC II. a Megye II. tizenkettedik fordulójában hazai pályán Hajdúszovát együttesét fogadja.

Jegyzőkönyv: http://adatbank.mlsz.hu/match/46/9/17088/11/1260423.html

Móré Bendegúz

DEAC Sajtóreferens


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-10-30 12:20:00

további cikkek a témában